Poznati investitor s Wall Streeta ulaže u Bitcoin

Dodajte komentar

Poznati investitor s Wall Streeta, Bill Miller, investirao je do sada 30% sredstava u Bitcoin.

Prema izvještaju s Wall Street Journala, Miller je investirao veliki dio sredstava s kojima raspolaže upravo u Bitcoin. Ovaj poznati investitor s Wall Streeta uložio je u Bitcoin početkom 2016-te, te je do sada iznos njegovog uloga porastao za 70%. Time je ovo postala jedna od najboljih investicija koje je napravio, s najvećim ROI-em (return of investment).

Ako nešto izgleda skupo ne znači da je vrijedno

Miller je oduvijek bio poznat kao osoba koja realno zna da procijeni vrijednosti, te za razliku od svojih kolega s Wall Streeta kao što su Dimon, Fink i Buffet, koji su odbili da investiraju u Bitcoin nazivajući ga “balonom”, on je vidio vrijednost u Bitcoinu. Poznata je njegova izjava da za procjenu investicije uvijek trebati gledati gdje je u tome prava vrijednost, ako nešto izgleda skupo ne znači da je vrijedno.

Vodeći se time, čini se da Miller stvarno vijeruje da Bitcoin ima vrijednost, pa je još 2014-te godine 1% svoje privatne imovine uložio upravo u Bitcoin jer mu se to tada činilo kao izvrsna prilika za investiciju.

“Vjerujem da i dalje postoji šansa da Bitcoin padne skroz do nule, ali to se ne događa, ta se takva šansa smanjuje iz dana u dan s povećanjem kapitala od strane fondova rizičnog kapitala koji ulaze u Bitcoin”, kazao je Miller.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *