Naslovne strane dnevnih novina za 3. oktobar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Jaap Sprey juče preuzeo dužnost u Podgorici

Novi šef kancelarije EBRD u Crnoj Gori je Jaap Sprey. Iz EBRD je saopšteno da je Sprey juče preuzeo dužnost u Podgorici. Prethodno je bio na poziciji regionalnog direktora EBRD-a za Kipar, Grčku, Rumuniju i Tursku. Holanđanin po nacionalnosti, Sprey se pridružio Banci 1997. godine.

Kamata je za sjever dva odsto

Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom raspisala je javni poziv za Program podsticanja preduzetništva u okviru kojeg će odobravati kredite do 50.000 eura.

Brajović usamljen u aferi petlja

Petlja Smokovac nalazi su u projektnom zadatku i ponudi za gradnju prioritetne dionice autoputa Bar Boljari, kao obaveza za projektovanje, saopštio je juče predsjednik Skupštine i bivši ministar saobraćaja Ivan Brajović.

Dnevne novine

Zakon o privrednim društvima da bude jasan i primjenljiv

Novi zakon o privrednim društvima treba da bude jasan, primjenjiv za Crnu Goru i usklađen sa pravom EU, ocijenili su u Uniji poslodavaca (UPCG) i dodali da nije poželjno ishitreno donositi zakon, držeći se isključivo “zacrtanih rokova”.

Digitalna fabrika od ideja stvara održive biznise

Otvarajući bocu mineralne vode uz pomoć otvarača odštampanog na jednom od najsavremenijih 3D printera sadašnjice shvatate da digitalna fabrika već sa prvim utiscima predstavlja nešto novo i nesvakidašnje za Crnu Goru, ali u korak sa svim svjetskim startap habovima sličnog tipa.

Petlja Smokovac ugovorena obaveza?

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković saopštio je juče da vjeruje da će Vlada i kineska kompanija CRBC riješiti pitanje izgranje petlje Smokovac, ali i da će u suprotnom konačnu riječ dati međunarodna komisija ili arbitraža.

Dan

Ako ode aerodrom idemo i mi

Glasovima odbornika DPS-a na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Tivat odbačen je predlog tivatske opozicije o stavu u vezi sa statutarnim i drugim promjenama na aerodromu Tivat. Predlog opozicije juče su podržali odbornici SD i HGI, pa je prvi put i zvanično došlo do razmimoilaženja koalicije na vlasti povodom nekog pitanja. Opozicija je tri i po sata tražila da se o njihovoj inicijativi raspravlja u parlamentu, ali su potpredsjednik opštine i predsjednik OO DPS-a Siniša Kusovac, glavna administratorka Marija Sijerković i predsjednik SO Ivan Novosel to odbijali, da bi tek nakon što je zeleno svjetlo na tu mogućnost dala predsjednica opštine Snežana Matijević ta tačka uvrštena u dnevni red.

Vraćaju neustavnu odredbu

Odbor za ekonomiju podržao je juče predlog dopuna zakona o zaštiti potrošača, kojim se, kako su naveli predlagači, obezbjeđuje usaglašavanje sa novim regulativama i evropskim zakonodavstvom u oblasti energetike. Advokat Savo Šofranac je ranije kazao da je ova dopuna neustavna, te da je Ustavni sud već jednom dao mišljenje da je neustavno utvrđivanje prihoda i cijena za korišćenje distributivnog i prenosnog sistema Elektroprivrede i sa njom povezanih lica.

Sajam biznisa 28. oktobra

Sajam biznisa, namijenjen promociji kompanija u oblasti poslovnih usluga i investicija i malih i srednjih preduzeća, biće održan 28. oktobra na Jadranskom sajmu u Budvi.

Pobjeda

Milošević: Nema više vožnje taksijem za euro po Podgorici

Prijedlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koji je juče podržao skupštinski Odbor za ekonomiju, omogućava opštinama da utvrde minimalne cijene u okviru minimalne auto taksi tarife.
Direktor Direktorata za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja Dalibor Milošević nagovijestio je da će se poslije usvajanja zakona promijeniti cijene taksi usluga.

Za 78 penzionera odluka za mjesec, 300 još čeka

Sudija Osnovnog suda Dragan Babović najavio je odluku u roku od 30 dana o tužbenom zahtjevu 78 penzionera KAP-a koji tuže državu zbog neisplaćenih otpremnina.

Za Dubai 350, a za Sarajevo 200 eura

Najjeftinija povratna karta iz Podgorice za Dubai će koštati 350 eura, navedeno je Pobjedi iz avio-kompanija Flaj Dubai, koja će od 1. novembra uspostaviti liniju Dubai Podgorica.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *