Dow prekinuo silazni trend, bankarski sektor vodio oporavak

Dodajte komentar

Akcije na Njujorškoj berzi zabilježile su rast vrijednosti na jučerašnjem trgovanju, a u centru pažnje investitora bili su razrada plana republikanaca o poreskoj reformi i očekivano dizanje kamata od strane Fed-a.

Dow Jones je prekinuo četvorodnevni silazni trend, ojačavši 0,3% na 22.340,7 poena, dok je indeks S&P 500 skočio 0,4% na 2.507 poena. Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, ojačao je 1,2% na 6.453,3 poena. Investitori su sa pažnjom pratili predstavljanje Trampovog plana poreske reforme koju je juče odrobrila grupa konzervativnih republikanaca. Plan predviđa blaži poreski tretman za američke kompanije koje drže ogromne količina profita van zemlje, te je predlog ove ‘repatrijacije’ snažno podigao akcije kompanija kao što su Apple i Microsoft.

Finansijski sektor zabilježio je najveći rast na jučerašnjem trgovanju od 1,6%, a slijedio ga je IT sektor sa skokom od 1,2%. Evropske berze listom su zabilježile rast na jučerašnjem trgovanju. Ključna nacionalna tržišta na starom kontinentu porasla su u rasponu 0,3-0,4%.

Američka nafta tipa WTI zabilježila je uzlazni trend na jučerašnjem trgovanju nakon objavljenih manjih zaliha na nedjeljnom nivou. WTI je dobio na vrijednosti pola procenta i okončao trgovanje na 52,14 USD po barelu. Brent se spustio 1,2% na 57,8 USD po barelu, nakon što je prethodnog dana stizao na najviši nivo u proteklih 26 mjeseci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *