Pregled štampe za 22. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

CG treba nezavisno tijelo za državnu pomoć

U pregovorima o pristupanju Crne Gore EU, Poglavlje 8 koje se odnosi na konkurenciju, biće otvoreno nakon formiranja operativno nezavisnog tijela za oblast državne pomoći, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva ekonomije.

Prijete im sporovi i mogući gubici

Revizorska kuća BDO dala je mišljenje sa rezervom na izvještaj o poslovanju Atlas banke za 2016. godinu, što je druga godina da dobija takvo mišljenje.

Zaduženje preko zapisa još 17,5 miliona

Na šestoj ovogodišnjoj aukciji prodati su državni zapisi sa rokom dospijeća od 182 dana za 17,59 miliona eura po prosječnoj stopi prinosa 1,53 odsto.

Dnevne novine

Remorkeri stižu do kraja sedmice po mali dok

Dolazak remorkera iz Turske, koji bi trebalo da otegle mali dok iz Jadranskog brodogradilišta Bijela, očekuje se do kraja ove sedmice.

ŽENE TREBAJU NIŽE KAMATNE STOPE, SKRAĆENE PROCEDURE I GRANTOVE

Preduzetnicama u Crnoj Gori potrebne su niže kamatne stope, skraćene procedure i grantovi za pokretanje biznisa, ocijenila je u razgovoru za Dnevne novine Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica.

POVRATNE KARTE DO EVROPSKIH GRADOVA OD 105 DO 215 EURA

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro erlajns (MA) ponudio je putnicima, u okviru sezonske akcije, povratne karte ka evropskim metropolama po cijeni od 105 do 215 eura, uključujući i takse.

Dan

Skupština da spriječi šikaniranje radnika

Sindikati Port of Adrije juče nijesu donijeli odluku o stupanju u generalni štrajk. Tačnije, iz sindikata na čijem čelu je Dobroslav Orlandić kazali su da štrajka neće biti, već da će se obratiti lokalnom i republičkom parlamnentu i tražiti da se zakaže vanredna sjednica skupštine, dok je drugi sindikat, kojim predsjedava Luka Klisić, odluku o štrajku odložio do srijede, kada će vidjeti koje će poteze dalje vući.

Raskinite sa A2A i odustajemo od tužbi

Sporazum Vlade i A2A o izlasku Italijana iz Elektroprivrede (EPCG) može biti koristan samo u slučaju instant raskida, ocijenio je predsjednik Udruženja manjinskih akcionara EPCG Vasilije Miličković. On je kazao da bi Vlada 250 miliona eura za 41,7 odsto akcija A2A u EPCG trebalo da isplati avansno i da za to dobije određeni diskont, a ne kako je predviđeno u sedam godišnjih rata.

Prvi Crnogorac na čelu Hiltona

Novi generalni direktor hotela Hilton Podgorica Crna Gora Nemanja Nikolić u razgovoru za “Dan je kazao da u tom hotelu radi 150 ljudi, koji predstavljaju srž njegovog poslovanja. Glavni cilj prvog Crnogorca koji se nalazi na ovoj funkciji u prestižnom svjetskom lancu hotela Hilton je, kako kaže, da nastavi sa pozicioniranjem na tržištu i da poveća nivo kvaliteta usluge koliko je to moguće.

Pobjeda

CMC u plusu 204 hiljade

Kompanija CMC iz Podgorice, čiji većinski vlasnik je firma “Čelebić i Tomo Čelebić, za pola godine je iskazala profit od 204.424 eura. Prihod je bio 6,7 miliona ili duplo više nego u istom periodu prošle godine. Rashod je bio 6,5 miliona takođe duplo više nego za pola prošle godine.

Državljanima po 2000 dionica

Trgovina akcijama kompanije Luštica divelopment počelaje juče. Ta kompanija, naime, nudi građanima 4,72 miliona novih običnih akcija kompanije, koje će u novembru biti upisane. Pravo na kupovinu najviše dvije hiljade akcija imaju državljani koji su bili punoljetni kada je započeta gradnja Luštice bej 23. oktobra 2009. godine i koji su na taj dan imali prebivalište u Crnoj Gori.

Svi uzorci goriva ove godine dobri, lani šest loših

Na crnogorskim benzinskim stanicama se isporučuje tečno gorivo naftnog porijekla propisanog kvaliteta, pokazuju podaci Uprave za inspekcijske poslove. U ovoj godini nijesu zabilježeni slučajevi prodaje nekvalitetnog goriva, dok je u prošloj godini u pet slučajeva utvrđeno ukupno šest nepravilnosti na benzinskim stanicama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *