Pregled štampe za 9. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Dokumenta slao Markoviću

Bivši potpredsjednik Vlade Milorad Vujović dostavio je “Vijestima” faksimil pisma koje je 25. novembra 2016. godine zajedno sa krivičnom prijavom podnijetom Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) uputio bivšem predsjedniku Opštine Budva Srdji Popoviću i predsjedniku Skupštine opštine Budva Veselinu Markoviću.

Neozbiljno je što kriju ponudu Karisme

Mali akcionari Ulcinjske rivijere I nezadovoljni su ! što Tenderska komisija nije zvanično saopštila detalje ponude jedinog ponuđača na tenderu za zakup objekata tog hotelskog preduzeća, kompanije Karisma.

Hrvatska je spremna da koriguje mjere

Hrvatska je spremna da koriguje Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli voća i povrća, ali još nije riješeno koliko će takse biti smanjene, rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Dnevne novine

Ko kompaniji Katari Diar podmeće nogu?

Informacija koju su juče objavile Dnevne novine, da je Katari Diar “izgubio” imovinu odnosno 40.000 kvadrata na Plavim horizontima kupljenih 2014. godine za 1,4 miliona eura je tačna. Uprava za nekretnine Područna jedinica Tivat, je to potvrdila u odgovorima na naša pitanja.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković: Uvozne takse na voće i povrće jesu previsoke

Procjena o naknadi koja se plaća za inspekcijski nalog bila je previsoka, kazao je hrvatski premijer Andrej Plenković. On je, za HRT, kazao da je naložio ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću da već ove sedmice pronađe rješenje koje će otkloniti problem sa susjednim zemljama vezan uz povećane naknade prilikom uvoza voća i povrća.

Neto dobitak kompanije Marina Bar 220.430 eura

Kompanija Marina Bar završila je prvu polovinu godine sa neto dobitkom od 220.430 eura, skoro sedam odsto manjim nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Dan

Meša gradi hotel na Velikoj plaži

Biznismen Mehmed Meša Kolarević dobio je urbanističko-tehničke uslove (UTU) od Ministarstva održivog razvoja za izgradnju hotela sa minimum četiri zvjezdice na Velikoj plaži. Dobijanje uslova je jedan od prvih preduslova za realizaciju projekta, nakon čega se pravi projekat i kasnije traži građevinska dozvola a potom počinje sa izgradnjom.

Najveća penzija četiri puta veća od prosječne plate

Najveća penzija isplaćena u junu iznosila je 2.200 eura, saopštili su “Danu iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO). Taj iznos je četiri puta veći od prosječne plate isplaćene u istom mjesecu koja je, prema podacima Monstata, iznosila 510 eura.

Spremni da smanje takse

Hrvatska je spremna da koriguje pravilnik o povećanju taksi na uvozno voće i povrće, čime su one sa 12 eura povećane na 270 eura, saznaje portal Klih. ba. Portal je naveo da su juče razgovore i konsultacije vodili ministar trgovine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i ministar poljoprivrede Hrvatske Tomislav Tolušić. Iz našeg ministarstva ekonomije, juče ovim povodom nijesu imali ništa novo da kažu.

Pobjeda

Kroz Sozinu u julu prošlo 393.700 vozila

Kompanija Monteput, koja gazduje tunelom Sozina, za prvih sedam mjesecije od naplate putarine prihodovala 5,76 miliona eura, što je za 12,27 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, naveo je izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

Počinje sedmica volonterskog turizma

Asocijacija za demokratski prosperitet Zid će od četvrtka sa partnerima organizovati sedmicu volonterskog turizma, u okviru koje se planiraju četiri izleta.

Profit 220 hiljada

Marina Bar završila je prvu polovinu godine sa neto dobitkom od 220.430 eura, skoro sedam odsto manjim nego u istom prošlogodišnjem periodu. Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća su na kraju juna iznosili 595.070 eura, što je 11,7 odsto više nego u uporednom periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *