Pregled štampe za 19. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Zaposle hiljadu, izbrišu tri hiljade

U aprilu je preko Zavoda za zapošljavanje zaposleno 1.033 do tada nezaposlene osobe, a broj novoprijavljenih na evidenciju nezaposlenih u tom mjesecu bio je 3.048.

Oni koji imaju više, ne drže novac u Crnoj Gori

Oni koji imaju “više, nažalost, ne drže novce u sistemu Crne Gore, pa je svaka promišljena analiza progresivnog oporezivanja unaprijed svedena na riječi, a bez brojki i dokumentacije ekonomski se ne može mnogo dokazati, kazala je za Vijesti ekonomska i finansijska analitičarka Mila Kasalica na pitanje da li treba povećati stopu poreza na dobit ili uvesti progresivno oporezivanje kako predlažu iz SDP-a i tako dio tereta krize prevaliti na one lcoji imaju više i koje će te mjere manje pogoditi nego građane.

Lani izgrađeno manje stanova

Ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova u 2016. godini iznosila je 453,7 miliona eura, što je za 25,2 odsto više u odnosu na 2015. godinu, izračunao je Zavod za statistiku Monstat.

Dnevne novine

PRODAJA NA DRUGIM TRŽIŠTIMA ANULIRAĆE ZASTOJ IZVOZA U RUSIJU

Privremeni zastoj izvoza vina u Rusiju uticaće na ukupni rezultat prodaje Plantaža, ali očekujemo da će biti anuliran pozitivnim trendovima na domaćem, ali i drugim strateškim tržištima poput Srbije, Kine, Sjedinjenjih Američkih Država, Njemačke i Australije, kazao je Dnevnim novinama direktor izvoza kompanije 13. jul Plantaže Milan Milutinović.

Onogošt dobro popunjen

U nikšićkom hotelu Onogošt, koji u dva objekta ima oko 380 kreveta, smještajni kapaciteti, sudeći prema najavljenom, tokom ljetnje sezone biće dobro popunjeni.

Diskutuju o pojednostavljenju carinskih postupaka

Sastanak na temu “Implementacija pojednostavljenih carinskih postupaka u Crnoj Gori”, koji organizuje Privredna komora (PKCG), uz podršku Unije privrednih komora Njemačke, biće održan danas u Podgorici.

Dan

Arapi nemaju priključke za vodu i struju

Iako je rok za završetak radova na gradnji hale Novog duvanskog kombinata, na placu koji se nalazi na Tuškom putu, određen za jun ove godine, svi su izgledi da će rok za iseljenje sa lokacije Duvanskog kombinata u stečaju ponovo biti probijen. Prema tabli koju je na gradilištu postavio investitor, radovi su počeli u decembru prošle godine, a kao rok završetka radova naveden je jun ove.

Brković uništio tri preduzeća i hiljadu radnih mjesta

Nakon što su i u poslednjem pogonu, pilani, “Vektre Jakić, vlasnika Dragana Brkovića, radnici započeli štrajk i obustavili proizvodnju, iz redova opozicije upozoravaju da je na potezu država, koja je dozvolila investitoru da u Pljevljima uništi tri preduzeća, koja je privatizovao, i da bez posla ostane preko hiljadu radnika.

Pobjeda

Plate regulatora do 3.585 eura

Plate rukovodilaca regulatornih agencija, sudeći po imovinskim kartonima Agencije za antikorupciju, kreću se od 1.400 do 3.585 eura, koliko zarađuje mjesečno guverner Centralne banke.

Medalja za crnogorski klaster vinogradara i vina

Nacionalno udruženje vinogradara i vinara Crne Gore dobitnikj'e bronzane medalje za izvrsnost klastera, priznanj a kojapotvrđuje nastojanja klastera da se unapređuju u polju organizacije i klaster menadžmenta saopštilo j'e Ministarstvo ekonomije. Kako se navodi, ovo je prvi klasteruCrnoj Gorikojijedobio ovakvu medalju, a koja predstavlja svojevrstan primjer da rad na politici razvoja klastera u Crnoj Gori daje određene rezultate.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *