Aplikacije koje najviše troše bateriju i kako rešiti taj problem?

Dodajte komentar

Neke aplikacije za Android više troše bateriju, dok neke to čine manje, a neke od najpopularnijih aplikacija su među najvećim pijavicama.

1) Snapchat

Rjješenje: Uključite režim rada Travel, jednu od novih Snapchatovih opcija koja sprječava prethodno učitavanje slika i videa. Možete je pronaći u podešavanjima aplikacije. Isključite praćenje lokacije, a umesto Snapchata, možete probati Instagram Stories.

2) Tinder

Rješenje: Nemojte visiti stalno na Tinderu. Isključite pozadinsko osvježavanje kako ne bi nastavila da radi i kada je ne koristite. Dobro je i isključiti sve notifikacije kao i koristiti Tinder Online na desktop računaru.

3) Aplikacije za vijesti

Rješenje: Aplikacije za vijesti takođe se stalno osvježavaju u pozadini.Moguća alternativa za praćenje vijesti je Twitter. Sve veće medijske kuće prisutne su na tom servisu i prilično su aktivne.

4) Microsoft Outlook

Rješenje: Isključite obavještenja za e-poštu, ili se prebacite na drugu poštu. Naime, Gmail je svakako bolji izbor.

5) Facebook i Messenger

Rješenje: Uklonite ih, pa instalirajte Facebook Lite i Messenger Lite, verzije koje koriste manje podataka, resursa i energije.

6) Amazon Shopping

Rješenje: Koristite Amazon sajt na telefonu.

7) Predinstalirane aplikacije na Samsungovim uređajima

Iako većinu ovih predinstaliranih aplikacija vjerovatno ne koristite, one i dalje rade u pozadini i troše vam bateriju. Među najproblematičnijima su Samsung Link ili AllShare, Beaming Service for Samsung i WatchON.

Rješenje: Ove aplikacije je nemoguće izbrisati, ali ih možete ugasiti, tako što ćete otvoriti Settings > Applications > Applications Manager >All > Samsung Link app. Isključite opciju Show notifications, pa kucnite Clear Data i zatim Disable. Ponovite postupak za sve Samsungove aplikacije koje ne koristite.

9) YouTube, Netflix i druge aplikacije za streaming

Streaming filmova i muzike je super, ali to takođe traži dosta energije zbog stalno uključenog ekrana, prenosa podataka.

10) LionMobi Power Battery i CleanMaster

Ironično, ali aplikacije za optimizaciju rada baterije često su među najvećim potrošačima baterije.

Rješenje: Uklonite ove aplikacije, ako ih imate. Eventualno ih možete zamijeniti aplikacijom kao što je Greenify, koja zaustavlja rad aplikacija u pozadini sve dok ih zaista ne koristite.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *