Održan sastanak predstavnka vlade i investitora u Novi duvanski

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović održao je sastanak sa predstavnicima investitora u Novi duvanski kombinat, arapske kompanije BMJ Industries, kao i izvođača radova na izgradnji nove fabrike, kako bi se upoznao sa dinamikom radova i realizacijom projekta od presudnog značaja za razvoj duvanske industrije u Crnoj Gori.

Svoju maksimalnu uključenost u realizaciju investicije, potpredsjednik Vlade najavio je tokom nedavnog susreta sa vlasnikom kompanije BMJ Ahmadom Bkairatom, sa kojim je obišao i gradilište fabrike.

Investitor je tada iskazao odlučnost da ubrza realizaciju investicije, prije svega izgradnju fabrike i instalaciju proizvodne opreme.

“Sastanak je nastavak započete komunikacije na relaciji Vlada – investitor, u cilju praćenja progresa projektnog zadatka koji je investitor najavio, kao i pravovremenog otklanjanja eventualnih problema administrativne prirode, a koji bi mogli usporiti planirane aktivnosti i rokove”, saopštili su iz Ministarstva.

Predstavnici investitora i izvođača radova informisali su Simovića i njegove saradnike iz Ministarstva poljoprivrede o trenutnoj fazi radova na gradilištu.

Kako su saopštili, radovi na fabrici su odmakli, intenzivno se radi na završetku krovne konstrukcije, nakon čega tehnički može da uslijedi postavljanje industrijskog poda.

“Ubrzano se radi i na stvaranju uslova za gradnju na dodatnoj parceli namijenjenoj pripremi primarne sirovine”, dodali su oni.

U cilju prvovremenog uređenja kompletne infrastrukture fabrike, u dijelu priključaka za vodu, struju i kanalizaciju, kao i uređenje terena oko fabrike istakli su potrebu da se ubrzaju procedure na nivou Glavnog grada, kako bi se ispoštovali planirani rokovi.

Simović je izrazio zadovoljstvo zbog napora investitora da ispoštuje zadate rokove.

Ocijenio je veoma korisnim i ovaj sastanak na kome je napravljen presjek stanja, napretka i potencijalno uskih grla u realizaciji projekta.

Izrazio je odlučnost da u komunikaciji sa nadležnim organima, prije svega Glavnim gradom, doprinise realizaciji administrativnih procedura vezanih za izgradnju i početak rada fabrike.

U tom pravcu, na narednom zajedničkom sastanku koji će biti organizovan već iduće sedmice, prisustvovaće predstavici Opštine Podgorica.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *