Franca gradi hotel na pet spratova u Ulcinju

Dodajte komentar
Hotel Franca Pljevlja

Bjelopoljski Mesopromet, u vlasiništvu Hilmije France, počeo je da gradi luksuzni hotel na kružnom toku u Ulcinju u blizini novog mosta na Port Mileni.

Rješenje za izdavanje građevinske dozvole za hotel od četiri zvjezdice, koji će imati podrum, prizemlje i pet spratova izdalo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma početkom marta ove godine. Ukupna površina objekta sa garažom iznosi 4,3 hiljade kvadrata od čega je bruto površina podzemnih etaža 623 kvadrata.

U rješenju Ministarstva piše da je glavni projekat I faze izgradnje objekta uradio vodeći projektant, poznati ulcinjski arhitekta, sada pokojni Fuad Mavrić i preduzeća Archistudio iz Ulcinja, Velmi-Yuvel, Koling i F Energy iz Bijelog Polja, Lars fire iz Podgorice i Ening iz Nikšića.

Izvještaj o reviziji glavnog projekta izradili su Intesa group i Elnet iz Bijelog Polja, Kalamper iz Bara i Energija, Toković, Deniko i Decom Montenegro iz Podgorice.

Pored ostalog, Franca je morao da priloži potvrdu da je Regionalnom vodovodu uplatio 80 odsto naknade i potvrdu da je opštinskom Sekretarijatu za budžet i finansije izmirio dio opštinske naknade od 20 odsto.

Planirano je da se objekat završi do marta 2020.

Franca ima hotele sa četiri zvjezdice u Pljevljima, Bijelom Polju i Baru, a najavljuju da će uskoro otvoriti hotel i u Tivtu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *