Pregled štampe za 6. mart: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Telenor najveći, za petama Telekom, pa M:tel

U Crnoj Gori je na kraju januara bilo 1,01 miliona korisnika mobilne telefonije, 2,5 odsto manje u odnosu na decembar, pokazuju podaci Agencije za elektronske komunikacije. U odnosu na isti period prošle godine, broj korisnika u januaru veći je 3,55 odsto. Od ukupnog broja korisnika, Telenor ima 367,6 hiljada ili 36,23 odsto, Crnogorski Telekom 352,96 hiljada ili 34,79 odsto, a M:tel 294,06 hiljada odnosno 28,98 odsto.

Stanovi mogu biti samo jeftiniji

Razlika između proizvodne i prodajne cijene stanova je i dalje velika, kao i ponuda stanova na tržištu nekretnina, tako da očekujemo nastavak trenda pada cijena stambenog prostora, saopšteno
je Vijestima iz Ministarstva uređenja prostora povodom podataka Zavoda za statistiku Monstat da je prosječna cijena kvadrata stana na kraju prošle godine smanjena na 975 eura a u Podgorici na 1.069.

Marković da kaže da li im je obećao novac

Bivši radnici Kombinata aluminijuima, koji potražuju 5,45 miliona eura otpremnina u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza, zatražili su od premijera Duška Markovića da javno saopšti svoj stav i kaže što im je obećao na sastanku 26. decembra, nakon kojeg su prekinuli višemjesečne proteste, potvrdio je “Vijestima” Nikola Raković, predstavnik penzionera KAP-a.

Dnevne novine

Rekordna proizvodnja struje u Termoelektrani

Pljevaljska Termoelektrana (TE) prošle godine je poslovala u pouzdanom i stabilnom ambijentu i proizvela 1.220 gigavat sati (GWh) električne energije, kazao je njen direktor Luka Jovanović.

Odbor danas razmatra dalju saradnju sa A2A

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmatraće danas Predlog odluke o prihvatanju aneksa akcionarskog ugovora između države Crne Gore i italijanske kompanije A2A, u vezi daljeg upravljanja Elektroprivredom (EPCG).

Naknade obradovale poljoprivrednike

Prošlonedjeljna odluka Vlade da omogući korisnicima premija za biljnu i stočarsku proizvodnju da primaju staračke naknade obradovala je brojne poljoprivrednike, koji su zbog nelogičnog ograničenja prethodnih godina bili uskraćeni za ova primanja.

Dan

Za otpremnine radnicima šest, direktorima 24 plate

Iako u skladu sa ugovorom zaposleni u Rudniku uglja prilikom odlaska u penziju imaju pravo na šest prosječnih zarada, to pravilo za veći broj članova menadžmenta, kao i za pojedine članove borda direktora ne važi.

Ugovor o upravljanju EPCG

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmatraće danas, na sjednici koja će biti održana u Cetinju, Predlog odluke o prihvatanju aneksa akcionarskog ugovora između države Crne Gore i italijanske kompanije A2A, u vezi daljeg upravljanja Elektroprivredom.

Za dva mjeseca stečaj uveden u 94 preduzeća

Za dva mjeseca od početka ove godine, Privredni sud Crne Gore uveo je stečaj u 94 privredna društva. Od tog broja, na predlog osnivača stečajni postupak otvoren je nad 87 društava, kazali su “Danu iz Privrednog suda, na čijem je čelu Blažo Jovanić.

Pobjeda

Komunalije elektronski plaća samo 15.000 građana

Elektronsko bankarstvo, odnosno plaćanje jednim klikom bez čekanja u bankama, poštama…, koje je i jeftinije povećava se posljednjih godina, alije i dalje daleko od nivoa u evropskim zemljama kažu bankari.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *