Montenegro Airlines: Ugovor potpisan na osnovu važećih zakonskih propisa

Dodajte komentar

Ugovor između Montenegro Airlinesa (MA) i firme MD solution potpisan je na osnovu važećih zakonskih propisa i odluke Odbora direktora, saopšteno je iz nacionalne avio kompanije.

Iz MA su, povodom medijskih navoda u vezi sa poslovnim aktivnostima kompanije, objasnili da je ugovor potpisan na osnovu odluke Odbora direktora od 20. februara 2015. godine, u skladu sa statutarnim ovlašćenjem Borda.

Zaključenje i realizacija tog ugovora predstavlja dio redovnih aktivnosti kompanije i po svojoj prirodi ne zaslužuje pruženu medijsku pažnju. Naročito ne u negativnom kontekstu“, navodi se u saopštenju.

Predmet ugovora je, kako su kazali, bila konsultantska podrška firme MD solution u cilju faznog uspostavljanja strateško komercijalne saradnje sa kompanijom Etihad Airways.

Statutom kompanije precizirana su ovlašćenja Odbora direktora da može dati saglasnosti na takvu vrstu ugovora. Ugovor je konsultant djelimično realizovao i shodno stepenu realizacije obavljeno je i plaćanje firmi MD solution“, rekli su iz MA.

Oni su dodali da bilo kakva promjena vlasničkog statusa kompanije nije bila definisana ugovorom, niti je to u nadležnosti Odbora direktora i izvršnog direktora, već isključivo vlasnika.

MA sve svoje aktivnosti sprovodi u skladu sa zakonima i drugim pravnim propisima, što će nastaviti da radi i narednom periodu“, zaključuje se u saopštenju.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je, prema pisanju Dnevnih novina, pokrenulo izviđaj protiv izvršnog direktora MA, Živka Banjevića i još sedam osoba zbog navodnog sklapanja štetnog ugovora 2015. godine sa jednom konsultantskom firmom.

Kako su kazali u Tužilaštvu, predmet je za sada u fazi izviđaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *