Živko Banjević na čelu nacionalne aviokompanije

Dodajte komentar
Banjević

Odbor direktora Montenegro Airlines a.d. imenovao je danas za izvršnog direktora društva Živka Banjevića, a kako je saopšteno iz ove kompanije, odbor je na lični zahtjev razriješio dužnosti dosadašnjeg izvršnog direktora Zorana Kostića.

Takođe, novi odbor direktora na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici izabrao je za predsjednika Nikolu Vukićevića.

Kostić je bio zapošljen u kompaniji od 2003. do 2015. godine, a u tom periodu pokrivao je gotovo sve najodgovornije dužnosti  od pozicije tehničkog direktora, direktora Operativnih službi i održavanja do funkcije izvršnog direktora kompanije.

Na vanrednoj Skupštini akcionara MA, održanoj prošle sedmice razriješen je postojeći i izabran novi Odbor direktora, koji čine Vukićević, šef helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milica Abramović, kapetan Vladinog avio-servisa Dragan Popović, mašinski inženjer Dženan Demić i stručnjak za bezbjednost Miroslav Bjelica.

Dosadašnjem predsjedniku kompanije Daliborki Pejović potvrđen je mandat u parlamentu, a prošle sedmice razriješeni su i ostali članovi starog Odbora direktora Nusret Ećo, Danilo Popović, Miodrag Koljević i Ivo Đoković.

Vlada posjeduje 99,9 odsto akcija nacionalnog avio-prevoznika.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *