Većinski vlasnik Albone u stečaju mora da vrati djamante

Dodajte komentar

Privredni sud donio je prvostepenu presudom kojom je obavezao većinskog vlasnika Albone u stečaju Davita Arutuniana da vrati toj kompaniji 26 nebrušenih dijamanata otuđenih krajem 2012. godine.

To je Vijestima potvrdio Dragan Smolović, stečajni upravnik Albone. Presudu je donijela sudija Dijana Raičković.

Glavni problem u čitavoj priči je što je Arutunian, ruski državljanin, napustio Crnu Goru još u prvoj polovini 2013. Protiv njega je, u međuvremenu, pokrenut krivični postupak, ali od njega skoro četiri godine nema ni traga, ni glasa.

Tri godine već nema ni povratne informcije iz Državnog tužilaštva Crne Gore kojem je stečajni sudija Albone Dragan Vučević proslijedio kompletnu dokumentaciju u vezi ovog predmeta.

Albona u stečaju je tužbenim zahtjevom Privrednom sudu, protiv većinskog vlasnika, tražila od njega da vrati 26 nebrušenih dijamanata. Sada teče rok za eventualnu žalbu Apelacionom sudu na prvostepenu odluku, ali i sve da ona postane pravosnažna velika je dilema da će Albona uspjeti da povrati svoju imovinu.

Rasprava u ovoj parnici je okončana nakon više mjeseci iščekivanja jer je sa velikim zakašnjenjem Privrednom sudu dostavljen Zapisnik o saslušanju bivšeg direktora Albone Miroslava Marinkovića pred Osnovnim sudom u Beogradu, a koje je održano još 30. marta prošle godine.

On je saopštio da krajem 2012. nije učestvovao u preuzimanju 26 nebrušenih dijamanata iz aerodromskog sefa u Podgorici. Zvaničnici Aerodroma svjedočili su ranije da su primopredaji dijamanata prisustvovali Arutunian, Marinković, prevodilac, Blažo Simonović (iz špedicije Knjaz) i Vladeta Vuković, šef obezbjeđenja Aerodroma.

Marinković je kao bivši direktor Albone podnio krivičnu prijavu protiv Arutuniana kada je ovaj napustio Crnu Goru sa dijamantima.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *