Markoviću dostavljena informacija o Montenegro erlajnzu

Dodajte komentar

Ministarstvo saobraćaja pripremilo je informaciju o stanju u Montenegro erlajnzu (MA), saznaje Pobjeda. Prošle sedmice zabilježena su brojna kašnjenja i otkazivanja letova nacionalne avio-kompanije, tihi štrajk kopilota zbog selektivne isplate zarada i ostavke odgovornog rukovodioca i šefa tehničkog održavanja Darka Abranovića i Aleksandra Drakića.

Vlada pažljivo i detaljno razmatra situaciju u nacionalnom avio-prevozniku. Prikupljaju se sve relevantne informacije da bi se u najskorije vrijeme moglo naći rješenje za MA”,  saopšteno je Pobjedi iz Vlade.

Predsjednik Vlade Duško Marković naložio je u ponedjeljak ministru saobraćaja Osmanu Nurkoviću, čijem resoru pripada državno preduzeće MA, da u najkraćem roku pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o trenutnom stanju u nacionalnoj aviokompaniji, kako bi se što brže počeli rješavati problemi u nacionalnom avio-prevozniku. Ove sedmice predstavnici Ministarstva saobraćaja održali su niz sastanaka sa upravom MA. Predstavnici tog Vladinog resora saopštili su ranije da situacija nije jednostavna i da je evidentno da postoje problemi u poslovanju.

Činjenica je i da postoje problemi koji nijesu adekvatno rješavani u prethodnom periodu. Mnogo veće i snažnije kompanije nailaze na konstantne izazove i gubitke u poslovanju. Čak i događaji koji su operativnog karaktera, a sa kojima su se prethodnih dana suočavali u MA dodatno su opteretili stanje u toj kompaniji”, saopštili su ranije predstavnici Ministarstva. Predstavnici MA su ranije saopštili da dio kopilota Montenegro erlajnza nije stupio u štrajk, već je radni angažman privremeno otkazao iz nepoznatih razloga.

Iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo Pobjedi je saopšteno da je posljednjih dana povećala nadzor nad Montenegro erlajnzom, te da će, ukoliko bude neophodno, preduzeti sve raspoložive zakonske mjere nad ovim prevoznikom u slučaju ugrožavanja sigurnosti vazdušnog saobraćaja.

Agencija je odmah po prijemu informacije da dio kopilota MA neće da radi, preduzela aktivnosti u cilju procjene eventualne ugroženosti sigurnosti vazdušnog saobraćaja. Na osnovu preliminarnih informacija ne možemo konstatovati da je došlo do ugrožavanja sigurnosti saobraćaja. Međutim, naši nadzornici i inspektori u povećanom su stepenu angažovanja u poslovima nadzora nad ovim prevoznikom i ukoliko bude neophodno preduzeće sve raspoložive zakonske mjere”,  kazali su iz Agencije

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *