Privatnost na prvom mjestu: Najbolji besplatni VPN-ovi u 2016. godini

Dodajte komentar

Privatnost je u današnje doba nužnost, a naročito jer se našim ličnim podacima olako barata, bez kontrole i ikakvih kriterijuma. Najveće kompanije u zamjenu za prividno besplatne usluge se bave našom privatnošću i tako zarađuju milijarde dolara od oglašivača. Zašto im ne biste malo otežali posao i koristili VPN usluge. Naime, većina kvalitetnih VPN usluga se plaća oko sto dolara godišnje, ali možete probati neke od najboljih besplatnih VPN usluga.

1. TunnelBear

Iako dizajn ovog VPN-a može sugerisati neozbiljnost, riječ je o kvalitetnom i besplatnom VPN-u. U besplatnoj verziji nudi sve što i u onoj plaćenoj, a to je potpuno maskiranje Vaše lokacije tako što birate jednu od 20 ponuđenih zemalja. Samo, treba znati da besplatna verzija ide uz potrošnju svega 500MB interneta. Dostupan je za iOS, Android, macOS, Windows i Chrome OS.

2. Hotspot Shield Free

Ovde je riječ o sjajnoj zaštiti ukoliko često koristite javni Wi-Fi. Maskira Vas i drži podalje od neželjenih “pogleda”. To znači i da se aktivira samo ako ste na Wi-Fi vezi koja se tretira kao nesigurna, a u besplatnoj verziji Hotspot Shield bira lokaciju koju će Vam dodijeliti sam. Takođe, dostupno je besplatnih 750MB po danu, što je više nego dobro. A ovaj VPN dostupan je za Windows, macOS, iOS i Android.

3. PrivateTunnel

Ima identičnu ponudu kao TunnelBear, ali nudi samo 200MB besplatno, a nakon što to potrošite, nudi Vam se mogućnost za doplatu. Kao i TunnelBear, dostupan je za iOS, Android, macOS i Windows.

4. Freelan

Potpuno je besplatan, ali nije preporučljiv za početnike jer je instalacija komplikovana. Potrebno je postaviti drajvere jer se Freelan veže uz vaš saobraćaj interneta i na malo komplikovanijem nivou maskira Vašu lokaciju.

5. Hide.me

Hide.me je identičan kao TunnelBear i PrivateTunnel, ali je besplatan u samo tri zemlje i to u Kanadi, Singapura i Holandiji, što se nadoknadi činjenicom da je besplatan za 2GB prometa mjesečno. Dostupan je za iOS, Android, macOS i Windows.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *