Veliki biznis plan najveće naftne rafinerije

Dodajte komentar

China petroleum & Chemical Corp (Sinopek) prodaje investorima, 50 odsto udjela u gasovodu za 22,8 milijardi juana (3,3 milijarde dolara).

Među investitorima je i China Life osiguranje, a Sinopek nastoji da prikupi sredstva za proširenje biznisa s prirodnim gasom, javlja agencija “Blumberg”.

China life će platiti 20 milijardi juana za 43,86 odsto udjela u gasovodu, dok će preostalih 6,14 posto kupiti Državna korporacija za razvoj i investicije za 2,8 milijardi juana, naveo je kineski naftni div Sinopek u saopštenju objavljenom na berzi u Hong Kongu.

Sinopek, najveća svjetska rafinerija nafte, i jedna od tri vodeće kineske energetske kompanije, upotrijebiće ta sredstva za proširenje kapaciteta dijela gasovoda koji ide od Sečuana ka istočnoj Kini, zatim za izgradnju gasnog skladišta i dalje unaprjeđenje posla u sektoru prirodnog gasa, navodi se u saopštenju.

Akcije Sinopeka zatvorene su u trgovanju na berzi u Hong Kongu u plusu za 0,9 odsto, na 5,62 honkoških dolara, u odnosu na glavni berzanski indeks Hang Seng koji je ojačao za 0,1 posto, navodi njujorška agencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *