Srbija i Slovenija razmatraju spajanje državnih Telekoma?

Dodajte komentar

Na zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Slovenije održanoj krajem oktobra pojavila se ideja o spajanju Telekoma Slovenije i Telekoma Srbije, kompanija u većinskom državnom vlasništvu, pišu ljubljanske Finance i navode da ni slovenačka ni srpska vlada ne žele da ispuste iz ruku “svoj Telekom”.

Slovenačka vlada, piše taj list, pružala je toliki otpor već dogovorenoj prodaji Telekoma Slovenije da je fond Cinven na kraju odustao zbog povećanja troškova. Telekom Srbije bio je u procesu prodaje, ali ga je vlada Aleksandra Vučića otkazala neposredno prije izbora. Za Telekom Srbije se prošle godine, zajedno s fondom Apollo nadmetao i Telekom Slovenije.

Bilo je dogovoreno da Telekom Slovenije i Apollo osnuju posebnu projektnu kompaniju u koju bi Apollo unio otkupnu cijenu Telekoma Srbije, a slovenačka država dionice Telekoma Slovenije. Država bi u kompaniji ostala tri godine, pa bi se zajedno sa Apollom povukla iz Telekoma Slovenije. To se nije dogodilo, ali se pojavila ideja o spajanju dvije telekomunikacione kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *