Da li će navodne veze sa Rusima spriječiti Trampa da postane predsjednik?

Dodajte komentar

Elektori još uvjek nisu izabrali Donalda Trampa, a prema najnovijim informacijama – zatražili su izvještaj obavještajne agencije o povezanosti Trampa i Rusije.

Pismo elektora postavlja vrlo teška pitanja vezana uz nacionalnu sigurnost“, rekao je bivši direktor kampanje Hilari Klinton Džon Podesta. “Elektori imaju odgovornost pred ustavom i mi podržavamo da dobiju odgovore na pitanja koja postave.

To je bio i prvi put da se štab Hilari Klinton oglasio o ovom elektorskom zahtjevu. “Svaki dan u oktobru, naša kampanja je doživljavala napade iz Rusije sa jasnim ciljem da pomogne Donaldu Trampu“, rekao je. “Uprkos našim istupima, ovome se nije posvećivalo dovoljno pažnje u medijima. Sada znamo i da je CIA prepoznala miješanje Rusije u naše izbore kao pomoć Donaldu Trampu. To bi trebalo da smeta svakom Amerikancu.”

Gotovo 10 članova elektorskog vijeća, uključujući i kćerku šefice Demokrata Nensi Pelozi, Kristin, zatražilo je izvještaj američke obavještajne agencije o istrazi koju sprovode u vezi Trampovih veza s Rusijom.

Da, mi elektori bismo trebali imati privremeno sigurnosno odobrenje da bismo ostvarili svoju ustavnu dužnost i revidirali činjenice ‘spoljne uključenosti’ u izborni proces u SAD-u, a obavještajne agencije bi trebale da deklasifikuju što više podataka da bi i američki narod mogao saznati istinu o izborima“, rekla je Pelozi.

Newsweek

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *