Mugoša: Najveći dužnici razdužili pet miliona

Dodajte komentar

U prvoj polovini godine zaustavljen je višegodišnji trend rasta ukupnog poreskog duga, a u protekla tri mjeseca po prvi put poreski dug se počeo smanjivati.

U odnosu na 31. decembar prošle godine, kada je iznosio 587,6 miliona eura, smanjen je za dva miliona na 585,4 miliona 9. oktobra ove godine, kazao je u intervjuu Pobjedi direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Smanjen je i dug 60 najvećih dužnika, koji je 20. jula iznosio 128,2 miliona, a 13. oktobra manji je za 4,7 miliona na 123,4 miliona eura.

Upitan da li će biti formirano odjeljenje za suzbijanje poreskih prevara i da li će biti vraćena poreska policija, Mugoša kaže da postojanje sektora policije nije predviđeno nacrtom novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva finansija, jer te nadležnosti nijesu predviđene zakonima o poreskoj administraciji i o krivičnom postupku.

U skladu sa preporukama DRI borbu protiv poreskih utaja i sive ekonomije i koordinaciju sa drugim organima realizujemo u kontinuitetu kroz postojeću poresku inspekciju i u bliskoj koordinaciji sa tužilaštvom i upravama policije i za sprečavanje pranja novca“, kazao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *