Poslovni savet bivše menadžerke u Facebooku mlađoj sebi – i svakom drugom

Dodajte komentar

Ti si svoja najveća prednost”. To je ono što je Debra Bednar-Klark (Clark) rekla da bi voljela kada bi mogla da kaže mlađoj sebi. Ona je izvršna direktortka i osnivačica firme “DB+co” koja se bavi podučavanjem i savjetima za bolju karijeru i rukovodstvo. Radila je u Facebooku, na čelu globalne strategije za razvoj.

Gledala sam svoje kolege, menadžere i iskusnije saradnike na rukovodećim menadžerskim pozicijama da bih razumjela kako treba da izgledam i da se ponašam da bih zaslužila poštovanje i da bih se uklopila. Ali, naučila sam da niko neće biti bolji u tome da bude “ti” osim tebe samog”, rekla je za “Business Insider” o prvim godinama svoje karijere.

“Trebalo mi je dugo vremena da to naučim. Verovatno oko 20 godina”

Proučavajući lidere oko sebe, našla je jednu osobinu zajedničku svima njima:

Oni su imali uvjerenja i jasnu viziju o svojoj svrsi, i projektovali su to na svaki aspekt svog bića – to su isticali, tu viziju su “nosili”, i u skladu s tim se i ponašali. To im je dalo značajnu prednost. Znali su kako da saznaju ko su i mislim da je to prednost koja im je omogućila da se istaknu“.

“Ono što ste autentični vi ujedno je i najbolja verzija vas, i što ste iskreniji prema sebi, više uspjeha i ispunjenja ćete zaslužiti”.

Zbog tog razloga, Bednar-Klark kaže da je njen najbolji poslovni savet:

Pokažite” cijelog sebe. Ako znate ko ste vi, vjerujete u sebe, i pokazujete stvarnog sebe svijetu, time ne samo da otkrivate svoje najveće bogatsvo, već je to način da inspirišete druge kada vide kako živite svoju istinu“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *