Počelo rušenje hotela “Mimoza”

Dodajte komentar

Mimoza grupa, koja je od prošle godine vlasnik hotela „Mimoza“ u Tivtu, počela je da ruši najstariji tivatski hotelski objekat, sagrađen 1958. godine na 20 metara od mora.

Kako piše Pobjeda, ta tivatska kompanija je u septembru prošle godine kupila hotel, koji je 2012. godine dobio od Ministarstva održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju. Novi vlasnik počeo je prije dva dana da skida stolariju i druge elemente sa fasade, nakon čega je počelo rušenje.

Direktorica Mimoza grupe, Anastasija Lašmanova, kazala je da se poslu pristupilo na osnovu elaborata o rušenju, koje je izdalo resorno Ministarstvo i dodala da se trenutno radi projekat, nakon čega će resornom Ministarstvu podnijeti i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za novi hotel.

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je u novembru prošle godine, kako je rekla, Mimoza grupi urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg objekta – kondo hotela na lokaciji urbanističkih parcela UP117 i UP118 u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Tivat – Centar.

Hotelsko-turističko preduzeće „Mimoza“, čiji je većinski vlasnik “, prodao je Mimoza grupi hotel za 6,5 miliona eura. Akcionari HTP-a dali su saglasnost na prodaju prije dvije godine, zbog kredita za rekonstrukcije hotela „Pine“ i „Kamelija“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *