Pregled štampe za 15. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Manjak u kasi veći od prikazanog

Prekoračenje potrošnje, veći deficit budžeta u odnosu na prikazani, preusmeravanje novca iznad zakonom definisanih limita, nepoštovanje zakona o državnoj imovini i javnim nabavkama, ključni su nalazi Državne revizorske institucije (DRI) u preliminarnom izvještaju o reviziji Predloga zakona o završnom računu budžeta za 2015.

Česi radnicima juče isplatili 202 hiljade

Novi vlasnik imovine nikšićkog Montavar metalca u stečaju, češki Termochem, uplatio je juče radnicima 202.859 eura, prvu ratu potraživanja.

Berba za pamćenje

Plantaže su već dugo godina drugi izvozni proizvod crnogorske ekonomije, a vino Plantaža je, tradicionalno, jedini poljoprivredni proizvod od kojeg Država Crna Gora bilježi suficit u robnoj razmjeni sa inostranstvom u iznosu od oko 15 miliona eura godišnje.

Dnevne novine

Zakoni evropski, ali ne i svijest građana

Najveći dio crnogorskih potrošača, uopšteno posmatrano, ne zna koja su njihova prava, kome da podnesu prigovor, na koji način to da učine, niti znaju šta da rade onda kada dobiju negativan odgovor na svoj zahtjev.

Raspisan tender za nabavku žičare

Tender za nabavku žičare i projektovanje i izgradnju ski-staza i sistema za vještačko osnježavanje za lokalitet Cmiljača u Bijelom Polju, koji bi prve skijaše trebalo da primi 2018. godine, raspisan je u petak.

Radovanović na sjednici skupštine Eurochambres

Generalni sekretar Privredne komore Pavle Radovanović učestvovao je u radu Generalne skupštine Eurochambres-a, koja je u petak održana u Briselu, saopšteno je iz te organizacije.

Pobjeda

Jednom klijentu vraćene pare

Prve novi ugovore o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, u skladu sa izmjenama i dopunama zakona, očekujemo poslije izbora kaže predstavnik građana, koji su uzeli ove kredite, Dragan Senić.

Počinje gradnja na trasi auto-puta u Gornjim Mrkama

Ministarstvo saobraćaja podnijelo je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za dobijanje građevinskih dozvola za tunele Mala Trava i Mrke, kao i za most Gornje Mrke, na prioritetnoj dionici auto-puta Smokovac Uvač Mateševo, saznaje Pobjeda.

Prvi skijaši 2018. godine

Vlada je raspisala tender za nabavku žičare, projektovanje i izgradnju ski staza i sistema za vještačko osnježavanje za Cmiljaču u Bijelom Polju, koja bi prve skijaše trebalo da primi 2018. godine.Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je otvaranje ponuda zakazano za 26. januar, a procijenjena vrijednost projekta je 6,5 miliona eura. Izgradnja skijališta planirana je u dvije faze.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *