Wizz Air otvorio statični simulaor u Budimpešti

Dodajte komentar

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas proslavlja otvaranje novog simulatora za obuku pilota u svom Trening centru u Budimpešti.

Statični simulator za obuku pilota za avione iz porodice A320 je dodatan pokretnom simulatoru, što omogućava WIZZ-u još veću fleksibilnost u organizaciji obuke svojih kabinskih i letačkih posada sa ciljem poštovanja rigoroznih letačkih standarda. To će omogućiti bolje usklađivanje rasporeda letova sa potrebama obuke sa ciljem održavanja planiranog rasta Wizz Air-a.

Simulator, koji je identična replika kokpita aviona Airbus A320, je sličan pokretnom simulatoru celokupnog leta i uključuje vizuelni sistem vrhunskog kvaliteta u kombinaciji sa autentičnim zvukom motora i audio efektima koji obezbeđuju realistično okruženje. Uređaj, koji je obezbedio MPS, će biti korišćen za razne vrste obuke pilota za avione iz porodice A320, uključujući obuku za određeni tip aviona kao i obuku za kabinsko osoblje. Slično kao pokretni simulator koji smo otvorili u maju 2013, i statični će biti upravljan od strane vodeće holandske firme za obuku pilota na simulatorima, “Flight Simulation Company” (FSC), koja u ime Wiz Air-a upravlja kompletnim Wizz Air-ovim Trening centrom u Budimpešti. Ovaj centar je smešten u krugu aerodroma u Budimpešti i lako je dostupan za više od 2.800 radnika Wizz Air-a

Didrik Pen (Diederik Pen), šef letačke operative Wizz Air-a je izjavio je kako je postignut važan napredak kojim su potvrdili vrhunsku obuku pilota i kabinskog osoblja.

“Wizz Air se usmjerava samo ka najvišim operativnim standardima i ostvaruje ih tako što ulaže u najnaprednije avione i najkvalitetniju obuku kao i u zapošljavanje najkvalitetnijih profesionalaca u svojim oblastima. Naš statični simulator je dodatak pokretnom simulatoru što omogućava još složeniju obuku za našu izuzetnu radnu snagu. Želim da se zahvalim WIZZ timu i svim našim poslovnim partnerima na velikom poslu koji su obavili kako bi novi simulator osposobili za rad i obezbijedili budućnost WIZZ-a”, kazao je Pen.

Dik Verbung (Dick Verburg), generalni direktor i osnivač MPS-a CEO je izjavio kako su veoma srećni što su partneri Wizz Air-a.

“Uvjereni smo da je dodavanje statičkog simulatora Trening centru, MPS doprinosi Wizz Air-ovom besprekornom ugledu kada je vazduhoplovna bezbjednost u pitanju. Srećni smo što je Wizz Air prepoznao značaj MPS simulatora za ostvarivanje najviših standarda u treningu u isto vrijeme održavajući visok kvalitet i niske troškove”, kazao je Verburg

Peri Rulvink (Perry Roolvink), izvršni direktor FSC-a dodao je da je ovakav razvoj je u skladu sa uslužnim konceptom FSC-a, iznalaženje personalizovanih rješenja za klijente, od kojih mnoge služe već godinama.

“FSC je srećan da može da nastavi dalju plodonosnu saradnju sa WIZZ-om”, zaključio je Roolvink.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *