Početkom naredne godine direktan let Dubai – Crna Gora

Dodajte komentar

U prvoj polovini naredne godine biće uspostavljena direktna linija Dubai-Crna Gora, zaključeno je na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozenovića sa izvršnim direktorom niskobudžetne aviokompanije Flydubai Gait Al Gaitom.

Naime, crnogorske resorne institucije u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, niskobudžetnom avio kompanijom flydubai i marinom Porto Montenegro, organizovali su studijski boravak za 148 agenata, turističkih poslenika i novinara iz zemalja Bliskog Istoka, sa namjerom da otkriju prirodne ljepote, ali i mnogobrojne turističke prednosti Crne Gore.

Dio pomenute studijske posjete bili su i predstavnici uglednih kompanija iz privatnog sektora, te članovi menadžmenta same kompanije Flydubai, sa ciljem razmatranja uspostavljanja direktnog leta prema Crnoj Gori.

Siguran sam da je ovo važna konekcija koja će dodatno uticati na razmjenu turista, jačanje crnogorskog turizma, investicionih aktivnosti i povezivanje dvije kulture. U potpunosti se realizuje naša Agenda turističkih reformi. Samo u posljednje 4 godine otvorili smo preko 80 hotela, uspjeli smo da razvijemo našu zemlju kao jedinstvenu destinaciju, a jedan od važnih elemenata kreiranja kvaliteta u ovoj oblasti je upravo i povećanje dostupnosti“, kazao je Gvozdenović

Doveli smo 150 uticajnih medija i turističkih agencija da bismo ispitali mogućnosti za za uspostavljanje leta ka Crnoj Gori. Ovo je bilo vrlo uspješno putovanje. Gosti, kojima je omogućen izvanredan boravak, uvjerili su se da ovdje postoji pravi proizvod. Stoga sa sigurnošću mogu potvrditi uspostavljanje leta, a u bliskoj budućnosti ćemo dati detalje naših planova vezanih za Crnu Goru“, kazaoje Al Gait.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *