Budvanska rivijera povećala promet za pet odsto

Dodajte komentar

Budvanska rivijera i u završnici turističke sezone nastavlja niz ovogodišnjih pozitivnih poslovnih pokazatelja, koji u devetomjesečnom presjeku pokazuju povećanje prometa za blizu pet odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, saopšteno je iz ove hotelske grupe.

Sa preko 424 hiljade ostvarenih noćenja u tekućoj turističkoj godini, ova hotelska grupa konstantno po mjesecima bilježi povećanje fizičkog obima prometa, koji samo za septembar ima pokazatelj od blizu 10 odsto  boljih poslovnih rezultata od prošlogodišnjeg uporednog mjeseca.

Pripreme i sam tok ovogodišnje turističke sezone svojevrsni su doprinos smanjenja sezonalnosti u radu hotela, pa će tako Turističko naselje Slovenska plaža kao i hotel Palas u Petrovcu, raditi 15 dana duže u odnosu na prošlu godinu, što svakako jeste pomak u odnosu na prethodne turističke godine. Postoji naznaka za organizaciju nekih aktivnosti i tokom zimskih mjeseci, koje će prije svega imati ekonomsku opravdanost za rad i funkcionisanje Turističkog naselja tokom zimskog perioda“, kazali su iz kompanije.

Prema potvrđenim rezervacijama, kako dodaju, u hotelima Hotelske grupe buking u oktobru će biti sa dvocifrenom stopom rasta fizičkog prometa, i to za oko 20 odsto.

Tradicionalni i novi Skupovi i konferencije, kako ističu, i ove godine karakterišu finiš turističke sezone.

Od zapaženijih skupova svakako se izdvajaju Festival Zlatno doba  nakon 50 u okviru projekta Godine za sreću koji se održava ovih dana okupio je oko 400 učesnika zatim u aranžmanu agencije Gulliver- grupa Rarus po drugi put ove godine od sjutra će u hotelu Palas okupiti oko 100 stručnjaka iz oblasti informatike, kao i grupa od oko 550 Hodočasnika iz Hrvatske koja će zadnjih dana oktobra boraviti u Slovenskoj plaži“, saopštili su iz Budvanske rivijere.

Uz zadovoljstvo zbog prethodno postignutih rezultata kao i zbog uspješnog produžetka turističke sezone, Hotelska grupa Budvanska rivijera je, kako tvrde,  ovih dana domaćin za hiljadu i jedanaest gostiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *