Deutsche banka prodala svoju osiguravajuću kompaniju za 1,1 milijardu eura

Dodajte komentar

Njemačka Deutsche banka je odlučila da svoju britansku osiguravajuću kompaniju “Abbey life” proda osiguravajućoj kući “Phoenix Group” za 1,1 milijardu eura, saopšteno je danas iz te banke.

Posle ove vijesti, akcije Deutsche banke su na Frankfurtskoj berzi skočile za 3,65 odsto, zahvaljujući čemu su povratile dio gubitaka koje su pretrpele u ponedjeljak i utorak, prenosi agencija Frans pres.

Sada je na regulatornim organima da daju ‘zeleno svijetlo’ za 1,2 milijarde dolara vrijednu prodaju”, navodi se u saopštenju Deutsche banka.

Pomenuta prodaja će, kako se dodaje u saopštenju, povećati nivo osnovnog kapitala banke za deset baznih poena ili za 0,1 odsto u odnosu na nivo od 30. juna.

Banka je, međutim, saopštila i da će uknjižiti gubitak prije oporezivanja od 800 miliona eura zbog otpisa vrijednosti svog poslovanja. Najnovije saopštenje dolazi posle sunovrata akcija Deutsche banka u ponedjeljak od 7,54 odsto, na 10,55 evra, koje je prouzrokovala bojazan od potencijalnog gubitka kapitala banke.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *