U Onogoštu posao našlo 20 radnika, radovi gotovi do 1. oktobra

Dodajte komentar

Nikšićki hotel Onogošt trenutno zapošljava 20 radnika, a završetkom radova na obnavljanju tog kompleksa, koji su u toku, otvoriće se nova radna mjesta, saopštio je u razgovoru za Dnevne novine vlasnik Ranko Jovović.

Jovovićeva kompanija “Comp Comerc” krajem aprila kupila je Onogošt za 1,1 milion eura i oživjela hotel koji je 2013. zatvoren nakon 57 godina rada. Trenutno su u funkciji 63 sobe u starom dijelu objekta, a najveći radovi su na izgradnji takozvane “čaše”, poslije čije će izgradnje Onogošt dobiti još 260 smještajnih kapaciteta.

Radovi u novom dijelu hotela biće završeni do 1. oktobra. Kada smo krenuli sa radovima vidjeli smo da je zub vremena učinio svoje, pa smo morali da promijenimo sve instalacije kako sjutra cjelokupni projekat ne bi trpio. Zbog toga su planirane investicije već premašene“, istakao je Jovović, ne želeći da navodi o kolikom se tačno iznosu investicija radi.

Iako su ulaganja iznad očekivanih, Jovović vjeruje da će se kupovina Onogošta pokazati dobrim poslovnim poduhvatom.

Ne bismo ušli u ovu priču da od početka ne mislimo da je isplativost zagarantovana. Smatramo da je ovo i za državu i za grad veliki poduhvat. Ne bojimo se posla i nadam se da ću, sa timom koji vodi sve poslove, na pravi način valorizovati hotel i učiniti ga održivim“, naglasio je Jovović, ističući prodaju Rudnika boksita, Metalca i mljekare Nika kao pozitivne impulse za ugostiteljstvo u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, hotel već sada bilježi dobru posjećenost. U upotrebi je velika sala, u kojoj organizuju razne proslave, a obnovljeni su i restoran i kultna terasa hotela.

Planovi za Onogošt su brojni, a potpuno sređivanje starog dijela očekujem na proljeće iduće godine. U hotelu ćemo imati internet sale, biblioteke, čitaonice, bife, fotokopirnice, kancelarije notara i advokata, kozmetičkofrizerske salone, poslovnice banka i osiguravajućih kuća. Plan je i da na mjesto na kojem je sada taverna izgradimo spa centar, oko čega pregovaram sa jednom renomiranom kompanijom“, zaključio je Jovović.

Očekuje turiste iz Mađarske

Ranko Jovović predstavlja i mađarsku privrednu komoru u Crnoj Gori, a veliki broj gostiju iz te zemlje očekuje otvaranjem avio linije iz Budimpešte ka Podgorici.

Mađarska niskobudžetna avio kompanija Wizz air već je uvela dvije linije prema Minhenu i Milanu i u narednom periodu će učestvovati na tenderu na kojem imaju najveće šanse da dobiju linije ka glavnim gradovima Balkana. Ukoliko se to i desi, otvorila bi se avio-linija između Budimpešte i Podgorice. Znamo da Mađarska nema more i planine, a kompatibilna zemlja joj je Crna Gora. Tu vidim veliki potencijal jer sa mađarskog tržišta se može dovesti veliki broj gostiju u Crnu Goru“, smatra Jovović.

Budućnost je u turizmu

Mladim ljudima Jovović savjetuje da se bave turizmom jer, kako kaže, u toj djelatnosti postoje brojni potencijali.

Crna Gora je turistička zemlja i to će biti sve više, zbog čega sam potpuno siguran da je budućnost u turizmu. Valorizacija sjevera tek predstoji, a neophodni su nam hoteli visokih kategorija i velikih kapaciteta“, istakao je Jovović.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *