Kako održavati motivaciju?

Dodajte komentar

Kada ste motivisani lakše vam je da obavljate čak i one poslove koji vam uopšte nisu interesantni. Ali postoje periodi u životu kada motivacija ne može da dođe sama od sebe.

Evo kako da sebi olakšete i da čak i one dosadne obaveze uradite sa zadovoljstvom:

  • Odredite sebi nagradu za dobro urađen posao. Ovo pogotovo važi za one situacije u kojima sam rezultat vašeg rada ne donosi dovoljno zadovoljstva, a samim tim nemate želju ni da radite takav posao. Ali kada znate da to mora biti urađeno, “obećajte” sebi nagradu i na taj način se motivišite.
  • Ukoliko ste u mogućnosti priuštite sebi zabavu i tokom rada. Ako vas slušanje muzike opušta – nemojte sebi to uskraćivati. U redu je da vam bude zabavno i dok radite, ukoliko to neće negativno uticati na krajnji rezultat.
  • Pravite pauze u toku nekog naprodnog i ne previše zanimljivog posla. Popijte kafu sa prijeteljima, napravite svoju omiljenu poslasticu ili uradite bilo šta što će vam prijati. Na taj način odvlačite pažnju sebi od obaveza koje vas pritiskaju, a završetak takvih obaveza biće vam lakši. Uz kvalitetne pauze stres koji dolazi uz posao može biti potpuno eliminisan.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *