Pregled štampe za 3. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

Mirko Stanić: Smanjiti plate funkcionerima

SDP se zalaže za poboljšanje materijalnog položaja zdravstvenih radnika, rekao je funkcioner stranke Mirko Stanić i podsjetio da je ta partija inicirala zakazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama Zakona o zaradama u javnom sektoru.

Sve po zakonu i po džepu crnogorskih građana

Nakon rotacija u poslaničkom klubu Demokratskog fronta i ustupanja mjesta poslanicima Radojici Živkoviću i Nataši Jevrić koji su na ovim pozicijama zamijenili Andriju Mandića i Ljiljanu Đurašković, izdvajanja iz crnogorskog budžeta moraće biti povećana za oko sto hiljada eura koliko će za narednih godinu morati da bude isplaćeno za ovo četvoro poslanika.

Kaže da mu smještaju kako bi ispao zloća

Direktori četiri direktorata Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja reagovali su na izjavu ministra Budimira Mugoše na bjelopoljskoj tribini o restituciji, poručujući da je obmanuo javnost pričom o isplati kreditnih sredstava Abu Dabi razvojnog fonda fabrici “Bjelasica rada”.

Ubrzati gradnju stanova za penzionere u Baru

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i predstavnici Udruženja penzionera Bara dogovorili su juče na sastanku dalje aktivnosti u cilju rješavanja stambenih potreba barskih penzionera.

Pobjeda

DPS se konačno usaglasio oko kamate na švajcarca

Pet poslanika DPS Zoran Jelić, Rešid Adrović, Maida Bešlić, Veljko Zarubica i Radovan Obradović podnijeli su juče Skupštini nove izmijenjene amandmane na izmjene i dopune Zakona o konverziji kredita u francima u eure kojima su ispravili zabunu oko kamate i ovoga puta je predložili fiksnu na 8,2 odsto.

MF: U Vladi nema političke volje da se primijeni zakon

Iz Ministarstva finansija Pobjedi su juče kazali da u Vladi nema političke volje da se primijeni Zakon o izmirenju obaveza bivšim radnicima Kombinata aluminijuma.

Vaskrsnuo i lovćen i država

Cigarete marke ,,lovćen ne proizvode se već dvije godine u Duvanskom kombinatu, dok se akcizne markice Savezne republike Jugoslavije ne upotrebljavaju na crnogorskom tržištu više od 15 godina, saopštioje posljednji izvršni direktor starog Duvanskog kombinata Slavoljub Vukašinović, komentarišući informaciju o cigaretama sa akciznom markicom nepo stojeće države, koju je objavio Portal Analitika.

Vijesti

Da kažu i jesu li Crnogorci ili Srbi

Javno preduzeće za Nacionalne parkove Crne Gore (NPCG) tražilo je od zaposlenih da popune socijalnu kartu i upišu brojne lične podatke.

Preduzeće od radnika zahtijeva da odgovore na pitanja da li imaju crnogorsko ili srpsko državljanstvo, da li su u braku ili razvedeni… U socijalnoj karti, u koju Vijesti imaju uvid, zaposleni treba da upišu i koliko imaju djece, pastorčadi, da li imaju, braću, sestre, roditelje, unučad, usvojenu djecu…

SDP: Ljekarima povećati plate

Socijaldemokratska partija (SDP) za 27. septembar je najavila vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljano o izmjenama Zakona o zaradama u javnom sektoru.

Nema firmi iz CG među najboljima

Međunarodna bonitetna kuća Coface objavila je osmu godišnju listu sa 500 najvećih kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi koje su prošle godine povećale promet 4,2 odsto na skoro 593 milijarde eura i ostvarile rast neto profita za 26,9 milijardi eura (73,7 odsto).

Uložili više od 27 miliona

Crnogorski Telekom je na nedavno završenoj aukciji za dodjelu odobrenja za korišćenje radio-frekvencija za mobilnu mrežu, osvojio najznačajnije resurse za budući razvoj mobilne mreže, saopšteno je iz kompanije. Za radio-frekvencijske resurse Telekom je izdvojio 27.331.000 eura, što je, kako su kazali, više od sredstava koje su uložila druga dva crnogorska mobilna operatera zajedno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *