Do kraja godine stižu smartphonei i tableti pod Nokijinim brandom

Dodajte komentar

Vlasnici Nokijinog branda što se tiče mobilnih uređaja najavili su kako se tokom četvrtog kvartala ove godine na tržištu može očekivati tri ili četiri Android mobilna uređaja pod Nokijinim brandom.

Kineski vlasnici Nokijinog branda, što se tiče mobilnih uređaja, odnosno Nokia China marketinški dio i njegov čelnik Mike Wang, najavili su kako se prvi Android pametni telefoni i tableti pod Nokijinim brandom na tržištu mogu očekivati tokom četvrtog kvartala ove godine.

Zasad o ovim uređajima nije poznato ništa, izuzev činjenice da se radi o tri ili četiri pametna telefona i tableta koji se temelje na operativnom sistemu Android.

Ranije glasine govore da se među tim uređajima nalaze i pojedini pametni telefoni visoke klase koji donose 5,2 odnosno 5,5-inčne QHD OLED ekrane , 22,6-megapikselnu glavnu kameru i operativni sistem Android 7.0 Nougat.

Na kraju valja napomenuti da se u najavi uređaja napominje da je moguće i odlaganje izlaska uređaja do prvog kvartala 2017. godine ako se oduži postupak testiranja uređaja.

BUG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *