Orascom Development dovodi hotelski brend The Chedi u Crnu Goru

Dodajte komentar

Podružnica švajcarske kompanije Orascom Development Holding AG (ODH), kompanija Luštica Development AD, koja gradi novi turistički grad Luštica Bay na crnogorskoj obali, potpisala je ugovor sa renomiranim svjetskim luksuznim hotelskim brendom The Chedi (Čedi) i upravljaće hotelom na spektakularnoj centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine sa koje se pruža zadivljujući pogled na marinu i Jadransko more.

Čedi je prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura koji će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo potpisivanje ugovora sa GMH u vezi sa Čedijem. Ovo je posebna prekretnica u razvoju našeg projekta,” saopštio je Darren Gibson, izvršni direktor kompanije Luštica Divelopment. „Čedi je savršen izbor za Luštica Bay zbog sinergije etike brenda obje kompanije. Ovaj sporazum potvrđuje našu posvećenost najvišem razvoju kvaliteta i čvrsto uspostavlja Luštica Bay na čelu luksuznih turističkih destinacija u regionu“, dodao je on.

Ugovor su u utorak potpisali Gibson i Hans R. Jenni, direktor i predsjednik Borda direktora GMH (General Hotel Management Ltd), u čijem vlasništvu je brend Čedi.

Oduševljeni smo što brend Čedi ulazi na crnogorsko tržište sa velikim izgledima za uspjeh i pogotovo nadogradnju već postojećih jakih veza sa Oraskomom. Kao sinonim za pozicioniranje luksuznog brenda, Čedi hoteli su takođe poznati po svojoj povezanosti sa istorijom, kulturom i tradicijom zajednica u kojima se nalaze i po svom poštovanju prema lokalnom okruženju, osobinama i vrijednostima koje su jasno prisutne u Luštica Bay-u“, istakao je Jenni.

Predsjednik Orascom Divelopment Holding-a, Samih Sawiris opisao je ugovor kao „veliki rezultat za Luštica Bay i Crnu Goru koji dodatno potvrđuje naše čvrsto vjerovanje u budućnost visokog turizma u zemlji.

Ne samo da će ovaj hotel kada bude završen ponuditi luksuzno iskustvo svojim budućim gostima i posjetiocima, već će obezbijediti stotine radnih mjesta tokom izgradnje u trajanju od dvije godine i visoko kvalitetne dugoročne poslove hotelskog poslovanja lokalnom stanovništvu“, istakao je Sawiris.

Čedi brend, koji je postao prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku, nastavlja prodor u Evropu. Projekat Luštica Bay predstavlja drugi evropski hotel ovog brenda nakon što je GHM uspostavio saradnju sa Orascomom u Andermatu (Andermatt) u Švajcarskoj gdje ODH gradi luksuzno turističko selo. Chedi Andermatt je na vrhu liste 150 najboljih holidej hotela u Švajcarskoj i nesumnjivo je jedan od najboljih evropskih luksuznih hotela.

Čedi hotel sa 5 zvjezdica u Luštica Bay-u biće najveći hotel te kategorije u Bokokotorskom zalivu i imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima. U izgradnju hotela biće uloženo oko 25 miliona eura. Pripremni radovi na izgradnji hotela su već započeli, a očekuje se da će biti završen sredinom 2018. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *