Još nema novca za akcionare “Onogošta”

Dodajte komentar

Još se ne zna kada će i koliko novca biti podijeljeno akcionarima HTP “Onogošt”, saopštio je portalu Bankar.me stečajni upravnik Ranko Radinović.

Za sada se još ništa konkretno ne zna. Novac će akcionarima svakako biti isplaćen jer je hotel “Onogošt” jedina imovina HTP “Onogošt” ali još ne znam konkretan datum kada bi se to moglo desiti. Novom vlasniku, kompaniji „Comp Comerc“, dat je rok do kojeg mora da ispuni sve obaveze iz ugovora a tek nakon toga se može razmišljati o obavezama koje ima prema akcionarima“, kazao je Radinović za naš portal.

On je dodao da prije toga novi vlasnik mora da ispuni obaveze koje ima prema ostalim potražiocima te da je ugovor tek potpisan i da je nezahvalno govoriti o datumu isplate akcionara.

Proces je tek počeo i sredstva će biti podijeljena svima. Ali nema žurbe – kazao je Radinović.

Kompanija „Comp Comerc“ je prije nešto manje od mjesec dana, nakon 21. oglasa i pada cijene sa početnih 11,5 miliona eura na oko 1,1 milion kupila hotel „Onogošt“ u Nikšiću

Jovović je nakon završetka tendera kazao da će se tek nakon potpisivanja ugovora i preuzimanja hotela govoriti o planovima za objekat koji je 2013. godine, nakon 57 godina rada, zatvoren. Sa njegovim zatvaranjem prestao je i radni odnos za 82 za stalno zaposlena radnika.

U HTP “Onogošt” klasični stečaj je uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela “Nikšić” u Sutomoru.

Vlasnici kompanije „Comp Comerc“ su Ranko i Milan Jovović (podatak Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta), Ovom trgovimom oni su postali vlasnici hotela površine 8,85 hiljada metara kvadratnih, koji raspolaže sa 256 ležajeva, ima restoran, dvije terase, kafanu, te banket salu i kuhinju. Tu su i pomoćne zgrade, zemljište sa dvorištem i parking.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *