Ljetnji red letjenja MA: Ponovo ka Londonu, Kopenhagenu, Lionu…

Dodajte komentar

Kompanija Montenegro Airlines je 27. marta počela da saobraća prema ljetnjem redu letjenja koji će važiti do 29. oktobra, u skladu sa kalendarom IATA.Upravo nacionalna avio-kompanija je u nedelju 27. marta obavila prve jutarnje redovne letove sa oba crnogorska međunarodna aerodroma, Podgorica i Tivat, i na taj način je zvanično započela ljetnju turističku sezonu.

Ono što karakteriše ljetnji red letjenja nacionalnog avio-prevozioca je povećan broj letova ka svim destinacijama koje obavlja u toku zime, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka brojnim destinacijama sa kojih postoji povećana turistička tražnja tokom ljetnjih mjeseci, kao što su: London, Kopenhagen, Lion, Dizeldorf, Sankt Peterburg“, saopšteno je iz MA.

Po ljetnjem redu letjenja avioni nacionalne avio-kompanije saobraćaće i do tri puta dnevno iz Podgorice za Beograd, dok će iz Tivta za Beograd saobraćati i do pet puta dnevno.

Crna Gora će, tokom ove ljetnje rezone, sa prijestonicom Austrije biti povezana svakodnevno, a ponedeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, čak i dva puta dnevno u saradnji sa austrijskom kompanijom Austrian Airlines.

Naša avio-kompanija će letjeti za Cirih iz Podgorice svim danima osim utorkom, za Frankfurt svim danima osim utorkom i subotom. Za Rim će avioni nacionalne avio-kompanije letjeti četiri puta nedjeljno i to: utorkom, srijedom, petkom i nedjeljom, dok će ka ovoj destinaciji letovi ponedeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom biti obavljani u saradnji sa italijanskom avio-kompanijom Alitalia“, navedeno je u saopštenju.

Letovi ka Ljubljani će se obavljati utorkom, petkom i nedjeljom kada će letjeti avioni crnogorskog avio-prevoznika, dok će ponedeljkom, srijedom i četvrtkom letovi biti obavljani u saradnji sa slovenačkom Adria Airways.

U odnosu na prethodni zimski period je značajno povećan broj letova prema Moskvi, sa najvećim broj letova iz Tivta ka ovoj destinaciji. Iz Podgorice ka Moskvi će se letjeti jednom nedjeljno i to subotom, ali će se zato iz Tivta letjeti i po četiri puta dnevno u periodu jun-septembar“, ističe se u saopštenju.

Osim sa tržišta Rusije, Montenegro Airlines i sa  tržišta Francuske iz godine u godinu  dovozi sve veći broj putnika i turista. Tokom ljetnjeg reda letenja ka Parizu je planiran saobraćaj na dnevnom nivou, a kao i prošle godine će biti uspostavljeni letovi subotom ka Lionu. Prvi let ka Lionu, ove ljetnje sezone će biti obavljen 9. aprila i saobraćaće ka ovoj destinaciji sve do 15 oktobra.

Uvođenjem ljetnjeg reda letjenja ponovo startuju i letovi ka Londonu. Prvi let ka Londonu ove godine će biti  27. aprila, a saobraćaće se sve do 19. oktobra. Ka ovoj destinaciji letjeće se iz Tivta i do četiri puta nedjeljno: ponedeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Ponovni letovi ka Kopenhagenu startuju 7. maja ka kome će se letjeti  tri puta nedjeljno iz Podgorice: utorkom, petkom i subotom.

Od 6. juna ponovo startuju letovi iz Tivta ka Sankt Peterburgu ponedeljkom, srijedom i subotom, dok će od 7. jula do 1. septembra biti uveden i dodatni četvrti nedeljni let- četvrtkom.

Prvi ovosezonski let ka Dizeldorfu obaviće se 9. aprila i ka ovoj destinaciji će se saobraćati dva puta nedjeljno iz Podgorice, utorkom i subotom, sve do 29. oktobra.

Čarter saobraćaj će se odvijati po ustaljenom redu letenja za Bari i Napulj, svakog petka i nedjelje, u  popodnevnim časovima, a na ovim letovima je takođe moguće kupiti karte kod avio-prevoznika.

Kao novost u čarter saobraćaju, posebno ističemo po prvi put ugovorenu seriju čarter letova za Bratislavu-Slovačka, koji će se realizovati u periodu jun-septembar“, navode iz MA.

Takođe, kao i prethodnih sezona, očekujemo realizaciju čarter letova ka Baku-Azerbejdzan i Jerevan-Jermenija“, poručuju u nacionalnoj avio kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *