Kako naći posao koji ćete raditi od kuće?

Dodajte komentar

Posao od kuće je san svih iscrpljenih radnika – ista plata, isti posao, ali možete raditi i u pidžami i ne morate gubiti vrijeme na prevoz.

Niko vam ne visi nad računarom, nema kancelarijskih drama. Nekoliko je opcija kako da to postignete. Donosimo tri načina koja su se pokazala najuspješnijima:

Pregovori s nadređenima

Mnogi od današnjih poslova zahtijevaju samo internet i telefonsku vezu. Ako se pronalazite u tome, možda možete pregovarati s nadređenima, bilo da je riječ o privremenom ili povremenom angažmanu od kuće. Najbolji način da to postignete jest da pokažete kako bi takav angažman mogao doprinijeti kompaniji u kojoj radite.

Prilikom pregovora se fokusirajte na produktivnost. Svoje tvrdnje poduprite stvarnim brojkama. Ako povremeno radite od kuće, potrudite se da to bude što uspješnije kako biste imali bolje osnove za dalje pregovore.

Online

Ako vaš trenutni posao nije moguće obavljati od kuće ili ste u procesu potrage za poslom, pogledajte šta se nudi na web stranicama za traženje posla. Mnoge od njih imaju mogućnost filtriranja za ‘rad od kuće’ ili ‘freelance’.

Specifične kompanije i poslovi

Svoju pretragu možete usmjeriti na kompanije za koje pouzdano znate da nude tu mogućnost. Naravno, nema garancije da će takve kompanije trenutno imati otvorena radna mjesta za pozicije koje vas zanimaju, ali vrijedi pokušati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *