Koliko mjeseci ili godina treba ostati na poslu?

Dodajte komentar

Mnogi se pitaju koje je optimalno vrijeme za provesti u istoj kompaniji, a odgovore je na Quori predočio Michael O. Church, američki programer i inženjer.

Kako prenosi Mashable, prema njemu, sve se vrti oko brojeva 8, 18, 48 i 72, a u svojoj objavi nadalje objašnjava:

8 mjeseci
“Ako na radnom mjestu budete kraće od osam mjeseci, to bi moglo negativno uticati na vaš CV jer bi budući poslodavci mogli posumnjati da niste prošli šestomjesečni probni period.”

18 mjeseci
“18 mjeseci je društveno prihvatljiv minimum za ostati na radnom mjestu. To znači da ste već godinu dana u kompaniji, poslodavac se upoznao s vašim kvalitetama, te vas je na osnovu njih odlučio zadržati u kompaniji.”

48 mjeseci (4 godine)
“Ovaj period pružiće vam relativnu sigurnost u kompaniji. Ako ste kroz četiri godine postigli dobre rezultate te eventualno napredovali, u dobroj ste formi. Ako ipak niste napredovali, a projekti stoje na istom njivou, imate još dvije godine da se pokrenete.”

72 mjeseca (6 godina)
“Ovo je razdoblje u kojem se nenapredak već počinje osjećati. Četvorogodišnji ostanak u firmi znači da ste dobro odradili posao, ali ako nakon tog perioda ne napredujete, govori da ste neambiciozni.

Ako napredujete, ne postoji gornja granica koliko bi dugo mogli ostati u jednoj kompaniji.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *