Trikovi za Facebook Messenger za koje možda niste znali

Dodajte komentar

Facebook je nedavno objavio da ovu aplikaciju na mjesečnom nivou aktivno koristi 800 miliona ljudi. Međutim, pretpostavljamo da je velika većina korisnika koristi samo za dopisivanje, a aplikacija može da ponudi mnogo više.

U proteklih godinu dana Messenger je pokazao da želi da bude aplikacija koja vam neće služiti samo za dopisivanje. Nakon toliko mnogo ažuriranja, možda vam je promakla neka dobra opcija. Sajt Mashable sastavio je listu kul trikova koji će vam pomoći da iz aplikacije izvučete ono najbolje.

Messenger ima svoj web-sajt. Za razliku od dvije različite mobilne aplikacije, dva različita web-sajta su logična. Na primjer, možete da se dopisujete a da vas vijesti iz vašeg Timelinea ne ometaju. Interfejs je minimalan i čist, sličan interfejsu aplikacije.

Ne treba vam Facebook nalog da biste koristili Messenger. Bilo ko sa brojem telefona može pristupiti Messengeru i njegovim opcijama, čak iako nema Facebook nalog. Sve što treba da uradite je da instalirate aplikaciju i kliknete na Not on Facebook taster.

“Okačite” grupnu konverzaciju veoma lako. Ukoliko se stalno dopisujete sa grupom ljudi, konverzaciju možete okačiti kako bi uvjek bila na prvoj poziciji. Kliknite na Groups taster i vidjećete Pin dugme u gornjem lijevom uglu. Možete odabrati konverzaciju koju želite da dodate, a možete joj dodijeliti i ime. Grupi možete dodati i fotografiju klikom na kamera taster.

Isključite notifikacije. Određenoj konverzaciji možete isključiti notifikacije klikom na ime na početku poruke. U padajućem meniju možete odabrati koliko dugo želite da notifikacije budu isključene – 15 minuta, jedan sat, 8 sati, itd. Takođe, notifikacije možete isključiti u potpunosti.

Slanje fotografija na kojima se nalaze vaši prijatelji. Photo Magic opcija koristi prepoznavanje lica i pomaže vam da lakše pošaljete fotografije vašim prijateljima. Kada je opcija uključena, ukoliko aplikacija na vašim fotografijama prepozna nekog od vaših prijatelja, pitaće vas da automatski proslijedi te fotografije prijateljima koje je prepoznala.

Pošaljite vašu trenutnu lokaciju. Možete poslati vašu ili bilo koju drugu lokaciju. Kliknite na More ikonu, zatim na location. Potražite lokaciju koja vas interesuje i proslijedite je.

Možete da šaljete GIF fotke. Kliknite na More dugme i vidjećete listu drugih aplikacija koje možete da instalirate. Vidjećete GIPHY kao opciju, kliknite na Install taster. Kada instalirate aplikaciju, možete odabrati GIF ikonu na dnu konverzacije kako biste pretražili GIF slike.

Uredite poruke uz pomoć emotikona. Možete izmijeniti izgled vaših poruka. Kliknite ime prijatelja sa kojim se dopisujete (ili na info ikonu) kako biste videli dodatne opcije. Možete promijeniti boju konverzacije, emotikone i slično.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *