Automobili budućnosti: Pogled ćemo spuštati sve rjeđe(video)

Dodajte komentar

“Head-up” displeji, odnosno sistemi za projektovanje informacija bitnih za vožnju na vjetrobransko staklo, ili neposredno ispred njega, posljednjih godina prisutni su u sve većem broju novih modela automobila.

Ova tehnologja odavno više nije rezervisana samo za modele premijum proizvođača, pa će bliskoj budućnosti vozači novih automobila sve manje imati potrebu da gledaju u instrument tablu ili ekran multimedijalnog sistema kako bi dobili željenu informaciju.

Poput drugih proizvođača, i BMW neprestano usavršava “head-up” displeje na svojim modelima kako bi omogućio vozačima da što manje spuštaju pogled sa puta ispred sebe, čime se unapređuje bezbjednost u vožnji.

mirror

I dok je već sada u automobilima moguće upravljati brojnim funkcijama pomoću komandi na volanu, a na osnovu informacija koje vozač dobija na “head-up” displeju (upozorenje na ograničenje brzine, navigaciju, multimedijalne sadržaje…), spektar mogućnosti u budućim modelima biće još veći.

Kako funkcioniše današnja “head-up” tehnologija, ali i šta nam sve donosi budućnosti, objašnjavaju BMW-ovi stručnjaci koji se bave ovoim sistemima asistencije:

https://youtu.be/hYLZ2ehwy-A

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *