Rožaje: Arapi zainteresovani za fabriku flaširane vode

Dodajte komentar

Korporacija iz Saudijske Arabije zainteresovana je za kupovinu fabrike flaširane vode ,,Akva plus“. Njeni predstavnici i šeik Bader Salem A. Bugšamom saopštili su to juče predsjedniku opštine Rožaje Ejupu Nurkoviću, tokom posjete tom gradu.Nurković je kazao da su ih gosti iz Džede posjetili po preporuci svog menadžera za Evropu iz Ljubljane.

Nakon sastanka, zajedno smo obišli postojeću fabriku i izvorište, koje ne radi skoro šest godina. Saopštili su nam da, ukoliko sve bude teklo po planu, namjeravaju da pokrenu proizvodnju u punom kapacitetu. Fabrika bi radila u tri smjene i zapošljavala ukupno 150 radnika, između 45 i 50 u svakoj smjeni. Informisali smo ih o subvencijama koje im možemo ponuditi, olakšicama koje daje Vlada, što ih je dodatno privuklo – kazao je Nurković.

Gosti iz Arabije su, kaže on, pokazali interesovanje i za drvnu industriju, ali i za ostale potencijale opštine. Vlasnik većinskog paketa fabrike ,,Akva plus“ je Crnogorska komercijalna banka, odnosno OTP Faktoring, koji je otkupio imovinu po osnovu kreditnih aranžmana, a dio paketa je u vlasništvu Hajrana Hota. Pogon je opremljen savremenim mašinama.

Arapi su juče razgovarali sa predstavnicima Faktoringa. Nadam se da će naći rješenje za pokretanje fabrike u kojoj je proizvodnja stala nakon nešto više od godinu dana poslovanja – kazao je Nurković.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *