Ovih 5 stvari vas sprečavaju da budete srećni

Dodajte komentar

Da li ću stići da završim obaveze na vrijeme? Zašto se osjećam ovako umorno i bezvoljno? Život je pun stresnih situacija i ponekad vam se čini da je sve teško i mučno. Najprije morate spoznati šta vas to sprečava da živite lagodno, a onda i srušite sve prepreke za srećan život.1. Nikada ne zastanete da predahnete
Da li u toku dana sjednete bar 15 minuta u tišini, fokusirajući se samo na disanje? Vjerovatno ne. Malo mira može da smanji anksioznost i poboljša vaš imuni sistem, san i smanji sve negativne emocije koje uzrokuju stres. Predlažem da potražite vođene meditacije na youtube-u, postoji veliki izbor naročito na engleskom jeziku.

2. Radite ono što ne volite
Kada radite ono što ne volite, svaki radni dan ispunjen je osjećajem apatije, mrzovolje, nedovoljnog vrednovanja vaših sposobnosti i lošom inspiracijom. Ako još na sve to dodate gomilu zadataka – onda dolazi stres, u velikim količinama. Već znate da je on jako loš za vaše zdravlje. Šta će vam sigurna plata kada se razbolite? Ako ne možete u potpunosti da se bavite onim što volite, onda bar obavljajte samo one zadatke koji vam prijaju.

3. Preveliki ste perfekcionista
Biti perfekcionista nije loše, ali ako ne koristite svoj perfekcionizam na pravi način, onda vas može dovesti u bezbroj dilema i neprospavanih noći. Sigurno ste već iskusili da se vaš plan izjalovio, iako ste vrijedno radili da sve prođe savršeno. Prestanite da brinete. Nije bitno kako je sve ispalo na kraju, nego kako ste se vi ponijeli u nekoj situaciji. Bićete mnogo srećniji ako počnete opuštenije da gledate na takve momente.

4. Ne kreirate već samo konzumirate
Ako se osjećate neispunjeno razlog tome je vjerovatno vaše malo angažovanje da nešto stvorite. Kreacija je suština srećnog, ispunjenog i smislenog života. Stil koji se danas nameće nažalost ne ostavlja puno energije i vremena za aktivan život. Međutim, vaša je odluka kako će vam život izgledati. Ponesite sendvič koji ste sami spremili na posao umjesto kifle iz pekare, napišite blog umjesto da pročitate jedan. Kreacija ne mora biti spektakularna, ali je bitno da stvarate, svakodnevno.

5. Provodite cijeli dan u zatvorenoj prostoriji
Postoji mnogo pozitivnih strana boravka na otvorenom, kako fizičkih tako i psihičkih. Isplanirajte bar jedan dan u nedjelji kada ćete otići u šetnju u park ili pješačenje u obližnjoj šumi. Istraživanja pokazuju da kada provodite vrijeme na otvorenom, vaše samopouzdanje raste, kao i sposobnost komunikacije sa drugima.
Ovo je samo nekoliko stvari koje stoje između vas i vašeg uspjeha, zato uklonite sve faktore koje vas čine nesrećnim.

Autor: Hans Buster, osnivač Synergy Talents

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *