Posao u Njemačkoj: Dođite, plaćen put i plata 2.500 eura

3 komentara

Dobar posao u Njemačkoj, tako se može nazvati oglas za bravare. Nudi se plata do 2.500 eura za mjesec dana. Nedjeljno se radi 35 sati, a plaćen je i put do Njemačke pa čak i zdravstveno i penziono.

Njemci vape za bravarima, što dokazuju i hrvatski portali za zapošljavanje koji su objavili ponude koje je teško odbiti.

Plata je u slučaju bravara od 1.500 do 2.500 eura mjesečno. Dakle, to se odnosi na 35 radnih sati nedjeljno, ali idu u moguće prekovremene sate koji se plaćaju do 25 odsto više, pojasnio je Nikša Demović sa portala Posao.hr za RTL.

Praznici i nedjelje plaćeni su 50 do 100 odsto više.

“Njemački poslodavci čak pokrivaju troškove prevoza do Njemačke, plaćaju im obrazovanje, kurseve njemačkog jezika, sertifikate za obavljanje posla kao i razne druge beneficije. U to ubrajamo čak i prijavu na zdravstveno i penziono osiguranje njemačkog zdravstvenog sistema”, pojasnio je Demović.

Dok su u Hrvatskoj, ali i kod nas podcijenjeni, tržišta rada samo čekaju zanatlije. Zavod za zapošljavanje izdao je preporuku za obrazovnu upisnu politiku, prema kojoj u cijeloj zemlji najviše nedostaje tesara, zidara, mesara, pekara i staklara, a od četvorogodišnjih škola – to su medicinski tehničari.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
3 Komentara
 • Samostalni monter centralnog grejanja, sa dvadesetogodišnjm iskustvom traži posao u Nemačkoj.
  Znam raditi bakar, crne cevi, alupex. Imao sam i svoju firmu što znači da znam organizovati posao.
  Znam raditi proračune i specifikaciju materijala.
  Bravar sam po struci što mi nije stran i bravarski posao, varenje elektro, autogeno… čitanje crteža.
  Imam porodicu što postoji mogućnost preseljenja sa porodicom.
  Imamo Srpski pasoš.
  tel.+38163331572 Zoran

 • Radim grijanje vec 7 godina.otac mi se bavi sa tim poslom.tako da krenuo sam njegivim stopama.tako da imam dosta iskustva oko grijanja.varenja bakra varenja crnih cijevi.varenjem elektro.volim taj posa i zelio bih nac posao u inostranstvu.kinkretno u nemackoj.godiste sam 22:09:1993 godine.zivimu crnoj gori.

 • Trideset godina radim sve vrste grejanja .po struci sam mašinac . Radni vek završio u mašinstvu radeći za fam i krup kao kontrolor za čeliĉne konstrukcije. U penziji sam i redio bih u inostranstvu povremeno po potrebi na par mesdci a može i duže. Imam 60god.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *