Hrvatski telekom: Otkazi za oko 200 radnika, otpremnina 30 hiljada eura

Dodajte komentar

Hrvatski Telekom (HT) nastavlja s transformacijom svog poslovanja u ovoj godini i u tom procesu do kraja marta namjerava da otkaže ugovore o radu za oko 220 radnika, za koje će prosječna otpremnina iznositi oko 230 hiljada kuna(30 hiljada eura) po radniku, saopštili su u petak iz HT-a.

Kako bi se osigurali održivi uslovi za dalji rast i razvoj kompanije u narednom razdoblju, HT nastavlja s transformacijom svog poslovanja u 2016. godini. U tom procesu utvrđen je višak radnika kojima kompanija iz poslovno uslovljenih razloga do 31. marta 2016. namjerava otkazati ugovore o radu“, navodi se u saopštenju.

 Iz HT-a navode i kako procesu zbrinjavanja kolektivnog viška radnika pristupaju “s visokom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću” te je u dogovoru sa socijalnim partnerima postignut sporazum o uvećanim otpremninama u odnosu na one utvrđene Kolektivnim ugovorom koji je na snazi od 1. januara 2016. godine.

Tako prosječna otpremnina u ovom procesu iznosi oko 230.000 kuna(30 hiljada eura) po radniku, što je u prosjeku 20 posto više u odnosu na otpremninu po Kolektivnom ugovoru, a namjeravani otkazi ugovora o radu odnose se na oko 220 radnika. Osim uvećanih otpremnina, osigurani su i finansirani programi prekvalifikacije prema izboru radnika“, ističu iz HT-a.

Takođe napominju kako su savjetovanje s Radničkim vijećem i ostale aktivnosti pokrenute u skladu Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru.

Poslovni

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *