Imate spor Wi-Fi? Pokušajte da ga ubrzate ovim trikom

Dodajte komentar

Američke kompanije Apple i Cisco prije nekoliko su dana objavili dokument, namijenjen poglavito kompanijama, a tiče se upravljanja bežičnim internetom.

I Appleova i Ciscova je zamjerka da kompanije ne bi trebale koristiti vezu jačine 2.4 GHz, jer nije odgovarajuća za brojne poslovne aplikacije i programe. Poslovni programi i aplikacije često puta zahtijevaju jaču internet vezu, a obzirom na umreženost kancelarijskih računara, jača je veza potrebna i za slanje materijala i slične aktivnosti u pojedinim kompanijama.

S druge strane, i gusto naseljena mjesta mogu imati sličan problem. Previše računara na uskom području itekako utiče na brzinu i jačinu internet signala.

No. taj nedovoljno jak Wi-Fi može biti pojačan primjenim vrlo jednostavnog trika koji predlažu ove dvije kompanije: Apple i Cisco preporučuju spajanje (Appleovih) uređaja na bežični internet jačine 5 GHz.

Bez obzira što se objavljeni dokument tiče isključivo Appleovih uređaja, savjet je univerzalno primjenjiv na sve druge elektroničke uređaje koji podržavaju spajanje na veze obije jačine, prenosi N1.

Promjena jačine veze trebala bi itekako uticati na vaše internet iskustvo i učiniti ga ugodnijim i prije svega – bržim.

Poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *