Đokovići investiraju u vinograde i vinarije kod Topole

Dodajte komentar

Porodica tenisera Novaka Đokovića je počela da ulaže novac u proizvodnju vina i Goran Đoković, stric svjetskog reketa broj jedan, kupio je pet hektara zemlje u selu Lipovac kod Topole.

To zemljište je obrađeno, ali tek treba da se zasade čokoti vinove loze. Pored toga, on je kao budući investitor, podnio opštini Topola i projekat za buduću vinariju, koji bi trebalo da bude odobren i da dobije dozvolu za gradnju.Hektar zemljišta u ovom sijelu sada vredi oko 4.500 eura, ali se očekuje da će, nakon dolaska Đokovića u oplenački kraj, cijena biti i četiri puta veća. Prije svega zbog njihovog plana da se naprave dvije manje vinarije, koje će biti ekskluzivne u svakom pogledu – i kada je u pitanju kvalitet, ali i sastav gostiju koji će ih posjećivati, saznaje “Blic”. Zbog toga Topola već slovi za srpsku Toskanu.

Na imanju Đokovića planirana je sadnja sorti sovinjon, traminac i malbek, a samo u vinograde će biti uloženo više od 200.000 eura.

Imanje Đokovića se nalazi uz već zasađene vinograde od 13 hektara Branislava Avramovića, koji je prijatelj i advokat ove porodice. On je, kako tvrde u Topoli, i najzaslužniji za ulaganje Đokovića u vinogradarski posao. Sam Goran Đoković nije bio dostupan za komentar o najnovijoj investiciji.

Prema riječima Dragana Jovanovića, predsednika Opštine, “iskorištene su pogodnosti koje je nov zakon dao, pa je zaštićeno područje Topole sa geografskim poreklom“.

Sva naša vina mogu da se izvoze na tržišta širom svijeta. Prije 11 godina je bila samo jedna, a u međuvremenu je obnovljena kraljeva vinarija, a sada ih ima deset. Imamo vinariju „Rogan“, koju je otvorio naš čovjek koji živi u Kanadi. U nekadašnji PIK „Oplenac“ je uloženo 3,5 miliona eura. Ta firma je bila u stečaju, kupljena je za 250.000 eura, a investitori iz Srbije i Rusije će uskoro da proizvode šest miliona litara vina, i to će biti najveća vinarija u državi“, kaže Dragan Jovanović.

GdeInvestirati

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *