Dionice Twittera drastično padaju

Dodajte komentar

Dionice Twittera u ponedjeljak su dostigle novi negativni rekord nakon što je vrijednost pala ispod 15 dolara prvi put u historiji kompanije.

Prilikom otvaranja berzi jedna dionica Twittera koštala je svega 14,9 dolara prestigavši tako negativni rekord od 16 dolara po dionici registrovan 2. februara.

Dionice Twittera su pod pritiskom već mjesecima dok se kompanija u isto vrijeme bori da povrati rast vrijednosti. Stručnjaci su izrazili zabrinutost da bi trenutni scenarij mogao rezultirati akvizicijom ili prinudnom prodajom kompanije.

U medijima je u petak pojavila vijest kako se Twitter fokusira na mijenjanje algoritma prikazivanja tvitova po relevantnosti, umjesto na obrnuti hronološki način.

Ovo je uzrokovalo bijes korisnika i bojazan kako će Twitter time postati sličniji Facebooku zaobilazeći svoju dosadašnju ulogu društvene mreže usmjerene na dijeljenje vijesti i događaja u realnom vremenu.

Medijske navode je ubrzo opovrgnuo direktor kompanije Jack Dorsey koji je rekao kako Twitter nikada nije planirao promijeniti algoritam prikazivanja u realnom vremenu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *