Cijena nafte će još dugo ostati niska

Dodajte komentar

Direktorica MMF-a Christine Lagarde kaže da će cijene nafte i drugih sirovina ostati niske još izvjesno vrijeme. Ona je najavila da će Fond razmotriti jačanje i širenje svoje ponude finansijskih instrumenata iz predostrožnosti.

U govoru na Univerzitetu Merilend, Lagardova je rekla da razvijene ekonomije treba da preduzmu korake da podrže rast putem prilagodljive monetarne politike i ulaganja u infrastrukturu, dok privrede u usponu mogu da pomognu povećanjem ne-robnih prihoda i vođenjem fleksibilnijih politika deviznog kursa, izvještava Reuters.

Ona se založila za jačanje mreže globalne finansijske bezbjednosti, kako bi se ograničili efekti kineskog ekonomskog usporavanja, iznoseći u tom smislu nekoliko detalja.

„Moglo bi se razmišljati o jačanju i širenju globalnih finansijskih instrumenata iz predostrožnosti koji koriste svima“, rekla je Lagarde.

Kako je dodala, „mogla bi da se poveća i bezbjednosna mreža… tokom sljedećih nekoliko mjeseci, MMF će razmatrati sa zemljama članicama ova i druga pitanja u vezi sa međunarodnim monetarnim sistemom“, prenosi britanska agencija.

Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *