Montenegro Airlines mijenja članove borda direktora

Dodajte komentar

Akcionari Montenegroerlajnza (ML) izabraće novi odbor direktora na sledećoj vanrednoj sjednici koja će se održati u martu, a u njemu sigurno neće biti tri dosadašnja člana, potvrđeno je za „Dan” iz više izvora. U odboru direktora MA, prema našim informacijama, više neće biti Tufik Bojadžić, Almir Rebronja i Andrijana Vukotić.

Prema nezvaničnim informacijma „Dana”, ministar saobraćaja i predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović predložiće vladinoj kadrovskoj komisiji da umjesto Bojadžića i Rebronje, koji su članovi SDP-a, u MA uđu Milan Avramović i Nusret Ećo. Avramović i Ećo su prema pouzdanim informacijama „Dana” članovi Brajovićeve partije, koja se izdvojila iz SDP-a.

Bojadžić je za „Dan” kazao da je razlog za prestanak njegovog angažmana u odboru direktora početak primjene Zakona o konfliktu interesa i Zakona o sprečavanju korupcije. Prsma tom zakonu, javni funkcioneri ne mogu da pored stalnog radnog odnosa primaju naknade u dva preduzeća ili dva državna tijela. Mogu samo u jednom.

“U subotu smo imali sjednicu odbora direktora i dogovorili se da se otklone sve nejasnoće u vezi sa Zakonom o sprečavanju korupcije. Vanredna skupština akcionara održaće se za najkasnije 45 dana i tada će se izabrati novi odbor direktora. U međuvremenu će ministar saobraćaja predložiti članove odbora, o čsmu će se izjasniti vladina kadrovska komisija. Tako smo se dogovorili, da ne bismo podnosili ostavke”, rekao je Bojadžić.

On je, prema podacima Komisije za sprečavanje sukoba interesa, potpredsjednik opštine Bijelo Polje, član odbora direktora MA i član revizorskog tijela MA. U odboru direktora prima 243,5 eura, a u revizorskom tijelu 300 eura.

Rebronja je stalno zaposlen u Kliničkom centru i odbornik je u SO Petnjica, dok Vukotićeva prima naknadu i kao član Komunikacionog tima savjsta za člansgvo u NATO. Ona je savjetnica premijera za odnose s javnošću. Osim zakonskih, Vukotićeva vjerovatno neće obavljati funkciju u odboru direktora i iz privatnih razloga.

Predsjednik odbora direktora MA od jula 2013. godine je Daliborka Pejović, a peti član je Predrag Marković. Prema nezvaničnim saznanjima „Dana”, Marković je na sjednici odbora najavio da će se konsultovati sa pravnim timom MA i vidjeti da li on može nastaviti da obavlja tu funkciju. Marković, koji je sin vicepremijera Duška Markovića, stalno je zaposlen kao komercijalni direktor u MA i nije prijavio da prima još jednu naknadu, osim kao član odbora direktora.

MA je u skoro stopostotnom državnom vlasništvu. Na kraju 2014. godine imali su gubitak od 50 miliona eura, a u prva dva kvartala napravili još 6,5 miliona.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *