Ministarstvo finansija odložilo naplatu tri miliona eura poreza

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija donijelo je u četvrtom kvartalu 12 rješenja kojima je odložilo naplatu tri miliona eura poreza, shodno uredbi o uslovima za odlaganje i plaćanje poreskih i neporeskih potraživanja.

Najveći iznos poreza je odložen društvu Fab Live, čiji su vlasnici Jovan i Vido Popović, piše Dan. Njima je omogućeno da 1,03 miliona eura plate u 12 mjesečnih rata.

Na porez na dodatu vrijednost (PDV) se odnosi 589,3 hiljade eura plus 16,5 hiljada kamate, na porez na lična primanja 387,3 hiljade eura, porez na dobit 18,3 hiljade i kamate 1,6 hiljada i porez na nepokretnost 12,6 hiljada eura plus hiljadu eura kamate, pokazuju podaci Ministarstva finansija u koje je list imao uvid.

Osim mjenica, kao obezbijeđenje sredstva naplate je i hipoteka na nepokretnostima u vlasništvu Fab Live-a“, navodi se u rješenju koje je potpisao ministar finansija, Radoje Žugić.

Pošti je takođe omogućeno da dug za poreze i doprinose na plate od 463,4 hiljade eura izmire na šest rata.

Kompaniji Martex sa Cetinja dva puta je odlagano plaćanje poreza u posljednjem tromjesečju. Prvo krajem oktobra 328 hiljada eura, a potom i početkom decembra 463 hiljade.

U oba slučaja im je odloženo na mjesec plaćanje 174 hiljade eura, a omogućeno da ostatak duga plate u osam rata.

Preduzeću HM Durmitor omogućeno je da 328,4 hiljade eura plati u 12 rata. Dug HM Durmitora je za poreze i doprinose na plate.

Knjaz iz Nikšića je tražio da plati 164,4 hiljade eura poreza na 12 jednakih rata, ali im je Ministarstvo finanisja odložilo plaćanje na četiri mjeseca.

Preduzeće iz Nikšića duguje 65 hiljada eura na osnovu PDV-a i 99 hiljada za poreze i doprinose.

Insititutu za crnu metalurgiju je omogućeno da 120 hiljada eura za poreze i doprinose plati u deset rata, Golden gate-u 44,6 hiljada eura u 12 rata, a Velimportu 8,8 hiljada u deset mjesečnih rata.

Najmanji iznos poreza u četvrtom kvartalu na rate će platiti MBV sistems. Oni će u šest rata platiti 1,45 hiljada eura.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *