8 trenutno najperspektivnijih oblasti da započnete biznis

Dodajte komentar

Poslovi budućnosti, odnosno perspektivne industrije treba posmatrati kao voz u čiji vagon treba uskočiti što prije, jer ako dugo razmišljate on vas neće čekati. Dakle, ovakvi poslovi hvataju se “u letu”, a ne može baš svako da vidi gdje se kriju potencijali.

Sajt Inc.com napravio je listu najperspektivnijih oblasti, gdje je najbolje ulagati, započeti biznis ili jednostavno zaposliti se. 1. Proizvodnja dronova je u porastu, a njihova komercijalna upotreba je široka – od naučnih istraživanja, nadzora, dostave… Ako FAA (Federalna Avijatičarska Administracija) završi propise ove godine kao što se očekuje, ovu industriju više ništa ne može da zaustavi u napredovanju.

2. Virtuelna Realnost (VR) je izgleda konačno uzela maha, pogotovo VR tehnologija. Potrošači očekuju da kupe nekoliko miliona VR slušalica ili “naočara” u 2016. godini, a stručnjaci se slažu da će ovo biti godina kada će se ovaj sektor probiti. Mnogi prognoziraju da će upravo ova godina biti godina virtuelne realnosti.

3. Mašina za učenje na osnovu Vještačke Inteligencije (VI) i druge forme  VI imaće ogroman uticaj na različite industrije. Na primjer, automobili koji će sami moći da upravljaju, da se uparkiravaju itd. Veći dio aktivnosti koji se tiče VI fokusiran je automatizovanje procesa prikupljanja informacija potrebnih za poslovanje.

4. Analiza hrane i tehnologija hrane mogu da budu startupi budućnosti koji pripremu ili distribuciju hrane rade efikasnije i profitabilnije. Analiza hrane, segment je u nastajanju, a odnosi se na kompanije koje razvijaju proizvode za pametne kuhinje ili uređaje koji pomažu u upravljanju svega što se tiče hrane.

5. Softver za skeniranje biometrijskih podataka – razvoj proučavanja iz otisaka prstiju, očiju i softver za skeniranje lica ubrzava se kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Pogledajte industrije kao što su zdravstvo i izgradnja, kojima je prijeko potrebna inovativna tehnologija koja bi potvrđivala nečiji identitet.

6. Softver za utvrđivanje prevare – Potražnja je velika. Što zbog lažnih internet transakcija, što zbog krađa na internetu… Postoje nevjerovatno sofisticirani kriminalci koji idu korak ispred tehnologija, a upravo ovi softveri bi trebalo da idu korak ispred njih.

7. Kompanije za korporativni wellness jesu one koje omogućavaju zdravstvene programe na radnom mjestu. Zašto? Poslodavci traže načine da smanje troškove zdravstvene zaštite koja je sada viša nego ikada.

8. Održivost građevinskih materijala – Građevinski materijali napravljeni su od obnovljivih izvora i smanjuju zagađenost kao i otpad. Sve je veća zainteresovanost potrošača za energetsku efikasnot proizvoda, što dalje podstiče ovaj sektor.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *