Trik kojim direktor Google-a inspiriše zaposlene da budu bolji

Dodajte komentar

Kako je pisao New York Times, Larry Page poznat je po tome što svojim zaposlenima postavlja naizgled jednostavna pitanja o tome kako rade svoje poslove.

Page je osnovao Google sa Sergeyem Brinom, reorganizovao je strukturu korporacije prošle godine i postao CEO kompanije koja posjeduje Google – Alphabet.

Page je na “Fortune Global Forumu” rekao sljedeće:

Zaista volim da razgovaram sa ljudima koji vode naše centre podataka. Pitam ih na primjer, kako ovaj ovdje tranformator radi? Kako se napaja? Koliko mi plaćamo za to? Pitam ih mnogo, mnogo i mnogo pitanja. I razmišljam o tome i kao preduzetnik i kao biznismen. I razmišljam, gdje su tu mogućnosti?

Znamo šta ste prvo pomislili. Djeluje pomalo strašno, zar ne? Ali Page to ne radi da bi prestravio zaposlene, on je iskreno fasciniran tehnološkim inovacijama, Prema članku iz “Time-a”, Page je redovan na konferencijama koje se bave robotima kao i na TED događajima. Njegova nova uloga u kompaniji Alphabet omogućava mu da radi na svemu – od svemirskih putovanja do vještačke inteligencije.

Page takođe želi da zna šta njegovi zaposleni misle – Zašto su stvari takve kakve jesu, a sljedeće pitanje je: “Zašto to ne može da bude veće i bolje?

Bivši zaposleni koji su govorili za “The Times” rekla su da Page želi da upotrijebi nove tehnologije i ideje i proširi ih na što više oblasti. Tako na primjer, Page može da pita zašto Google sada ne može da predvidi sve o nečijem životu.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *