Kako pronaći posao u Australiji?

Dodajte komentar

Želite da krenete u potragu za poslom u Australiji, ali ne znate odakle krenuti? Kako pišu staputovanja.com, jedan od najvećih portala za potragu posla u Australiji je seek.com.au tako da ne bi bilo loše za početak napraviti pretragu tamo. 

Opis posla i potrebne kvalifikacije su detaljno izlistane, ali o poduzeću će eventualno pisati „Multinacionalna kompanija sa sjedištem u Sydneyu“ ili nešto slično.

U zavisnosti od tooga kakav posao tražite, možete provjeriti i ponudu na gumtree.com.au. Na primjer, sezonske poslove u ugostiteljstvu ćete najvjerovatnije lakše pronaći na baš toj adresi. Popularan je i indeed.com.au pa bacite pogled i tamo.

Pronašli ste oglase koji vas zanimaju te krećete na sljedeći korak. Biografija i molba. Generalno pravilo je da se morate nekako istaći u masi, ali, prema mom iskustvu, ovdje je to nešto teže.  Slanje univerzalnog CV i popratnog pisma vas neće dovesti nigdje.

Nakon što ste uspjeli da budete primijećeni, dobićete povratni pozitivan odgovor te upit za intervju.

Što očekivati prilikom telefonskog intervjua? Kratki prolazak kroz CV i komentiranje prethodnog radnog iskustva te povezivanje navedenog sa zahtjevima pozicije za koju je prijava poslata. Pitanja mogu biti dosta različita u zavisnosti od pozicije i poduzeća/agencije u koju ste se prijavili tako da se baš i ne možete unaprijed pripremiti.

Svakako biste trebali imati nekakvu generalnu ideju šta biste odgovorili na pitanja: kako biste doprinijeli poduzeću ako vas zaposle, kako funkcionišete pod pritiskom, kakvi ste u timskom, a kakvi u samostalnom radu i slično.

Poslovi.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *